Engleska policija je odbacila istražni postupak protiv suca Marka Clattenburga, nakon što su ga iz Chelsea optužili za rasističko i nacionalističko vrijeđanje njihovih igrača za vrijeme nedavne utakmice protiv Manchester Uniteda.


Istraga je pokrenuta dan nakon utakmice, a kako su danas objavili iz policije, obavljeni su neki razgovori, ali kako nijedna od žrtava navodnog vrijeđanja, Jon Obi Mikel, Juan Mata i Fernando Torres, nije istupila sa svojim iskazom, bez ikakvih dokaza o navodnom vrijeđanju, istraga je okončana.

Iz policije su također potvrdili kako su spremni ponovno pokrenuti istragu u slučaju da se pojave novi dokazi ili svjedoci.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iz Chelsea su tvrdili kako je Mark Clattenburg 'koristio neprimjeren rječnik' prema Jon Obi Mikelu i dvojici Španjolaca, pa su Clattenburga prijavili nogometnom savezu, čija se odluka tek očekuje, nakon što su dobili dossier sa svim podacima iz kluba, te obavili razgovore s velikim brojem umiješanih.

Clattenburg nakon te utakmice nije sudio u protekla tri kola, ali očekuje se kako će optužbe protiv njega biti odbačene, te bi se sljedećeg vikenda, ili najkasnije kolo nakon toga, trebao vratiti sudačkim zadacima.