Legendarni bivši nogometaš Manchester Uniteda Eric Cantona je za ESPN izjavio kako bi vrlo rado naslijedio Sir Alexa Fergusona na mjestu menadžera kluba s Old Trafforda.


Cantona kaže kako bi želio da Ferguson 'nastavi voditi United zauvijek', ali priznaje kako bi rado prihvatio priliku sjesti na klupu svog nekadašnjeg kluba, ukoliko bi mu se ona ukazala.

Cantona, inače, trenutno radi kao sportski direktor u američkom MLS ligašu New York Cosmosu.

Na pitanje da li bi bio spreman preuzeti ulogu menadžera Uniteda, Cantona je odgovorio: "Rekao bih 'United je poseban, naravno da bih to napravio'. Danas sam u New York Cosmosu, ali ako se jednog dana ukaže prilika preseliti u United, zašto ne?"

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iako će legendarni Škot na kraju godine napuniti 71 godinu, njegov nekadašnji igrač smatra kako je pred njim još dugi niz godina u trenerskom poslu.

"Alex Ferguson je mlad, ima još jako puno energije, puno ljubavi prema nogometu, puno stvari koje još treba napraviti. Volim gledati United kako osvaja trofeje i želim da Ferguson vječno bude menadžer. On je rođeni pobjednik, zato je osvojio tako puno stvari. To je ono što je nevjerojatno kod njega, svaka sljedeća utakmica je za njega poput prve utakmice u karijeri, a on to prenosi na svoje igrače - tu strast, ljubav prema igri, želju za osvajanjem trofeja." kaže Cantona.

Cantona kaže kako ne žali zbog svoje nagle odluke o odlasku u igračku mirovinu 1997. godine, iako se divi dugovječnosti svojih nekadašnjih suigrača Ryana Giggsa i Paula Scholesa, koji igraju i petnaest godina nakon njega.

"Ryan Giggs i Paul Scholes su drugačiji od mene. Kad mi je bilo dvadeset godina, davao sam intervjue i govorio da ću, ako izgubim strast za igranjem nogometa, prestati igrati i iskušati se u nečemu drugom. Ali dobro je da oni koji i dalje imaju strast još uvijek igraju. I ja bih volio da sam zadržao tu strast i igrao zauvijek, ali izgubio sam je i otišao u mirovinu." zaključio je Cantona.