Bogati novi sponzorski ugovori i dobar početak sezone na domaćem i međunarodnom planu pridonijeli su smanjenju ogromnih dugova koje već godinama vuče Manchester United, jedan od klubova s najvećom navijačkom bazom na svijetu.


Devetnaesterostruki engleski prvak je objavio kako su svoje dugove smanjili na 448 milijuna eura, što je 17% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Otkako je 2005. godine obitelj Glazer preuzela klub, navijači su izražavali svoje nezadovoljstvo načinom na koji se klub vodi, posebno s približavanjem UEFA-inog financijskog fair playa, ali iz kluba su uvijek tvrdili kako im njihova ogromna globalna navijačka baza i veliki marketinški potencijal daju prednost pred drugim klubovima.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Zadovoljni smo time kako je nova financijska godina započela i na terenu i izvan njega. Manchester United je u prvom kvartalu od 1. srpnja do 30. rujna imao rekordnu zaradu, zahvaljujući komercijalnim operacijama, koje donose značajan porast u prihodima od novih medija i mobilnih aplikacija, prodaje suvenira i dresova, te sponzorskih ugovora. Momčad je također odlično započela sezonu 2012./2013., trenutno drži prvo mjesto u Premier ligi i prvo mjesto bez poraza u našoj skupini Lige prvaka." rekao je izvršni dopredsjednik kluba Ed Woodward.

United, za koji u klubu tvrde da širom svijeta ima 659 milijuna navijača, je u prvom tromjesečju potpisao deset novih sponzorskih ugovora, a najinteresantniji je onaj s General Motorsom, koji će počevši od 2014. godine trajati sedam sezona i u tom razdoblju donijeti 438 milijuna eura.