Trenutno neuposleni bivši menadžer Tottenhama Harry Redknapp rekao je u razgovoru za The Sun kako očekuje da će nakon odlaska Alexa Fergusona u mirovinu njegovo mjesto na klupi menadžera Manchester Uniteda preuzeti Jose Mourinho.


Mourinho, koji je 2005. i 2006. godine s Chelseaem osvojio naslov prvaka Engleske, je u nekoliko navrata dao do znanja kako mu je želja jednog se dana vratiti u engleski nogomet, kad njegovo vrijeme u španjolskom glavnom gradu dođe do kraja.

Redknapp je uvjeren kako Mourinha njegov pobjednički mentalitet čini savršenim kandidatom za nasljednika Alexa Fergusona, koji je ovog mjeseca obilježio 26. godišnjicu na klupi Uniteda.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Nije nikakva tajna da se Jose planira jednog dana vratiti u Premier ligu i ne bi me iznenadilo ako bi završio na klupi Manchester Uniteda, tu ga mogu zamisliti prije nego na klupi Manchester Citya. Kad Alex Ferguson odluči okončati svoju zadivljujuću karijeru, neće biti puno ozbiljnih kandidata za njegovog nasljednika, a Mourinho je jedan od rijetkih koji su se spremni suočiti s tim izazovom." rekao je Redknapp.

"Pokušaj vođenja ovog velikog kluba je slomio brojne velike menadžere. Pogledajte na razdoblje nakon što je Sir matt Busby napustio Old Trafford. Menadžeri poput Franka O'Farrella i Wilfa McGuinnessa su se doista mučili, jer je to bio gotovo nemoguć zadatak. Preuzeti posao od Fergiea, kad god da se to dogodi, će također biti gotovo nemoguće, ali Jose bi još jednom mogao postati The Special One. Ako itko to može, on može, a navijači Uniteda bi ga voljeli." dodao je Redknapp.