Vratar Manchester Uniteda David De Gea je za United Review rekao kako uživa u izazovu igranja za taj klub, iako to sa sobom nosi i dodatni pritisak, s obzirom o koliko se velikom klubu radi.


De Gea se s Andersom Lindegaardom bori za mjesto među vratnicama, pa je ove sezone započeo samo sedam premierligaških utakmica, dok je danski internacionalac bio starter u njih šest.

Predstave mladog Španjolca, koji je 2011. godine plaćen madridskom Atleticu oko 20 milijuna eura često su bile na meti kritika, ali on tvrdi kako mu to ne smeta, jer u pritisku uživa.

"Nalazim se u velikom klubu i jasno je da su i zahtjevi veliki. Kao vratar sam dobro svjestan da će novinari i navijači preuveličavati svaku pogrešku koju napravim. To je uvijek tako kad se radi o vratarima, bez obzira na to gdje igrate. Ali istina je da u Manchester Unitedu postoji i dodatni pritisak. On je veći nego što je bio dok sam branio za Atletico i za mladu španjolsku reprezentaciju. To je izazov u kojem možete uživati i koji osigurava da uvijek želite dati 100% od sebe." rekao je De Gea.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Mladi Španjolac kaže i kako uživa u tome što se njegova momčad ove sezone specijalizirala za povratke iz rezultatskog minusa, te vjeruje kako je njihov borbeni duh 'dio srca i duše kluba'. Momčad Sir Alexa Fergusona je 13 od 20 ovosezonskih utakmica u svim natjecanjima bila ta koja je prva primila gol, ali su od tih 13 utakmica njih osam završili kao pobjednici, osvojivši nakon preokreta 18 premierligaških bodova.

"Sigurno, dok sam bio u Španjolskoj čuo sam za taj aspekt i gledao sam na televiziji takve situacije kada momčad u završnici postigne gol za izjednačenje ili pobjedu. Stoga je divno sada biti dio toga. Mislim da su dramatični preokreti dio srca i duše ovog kluba i to je gotovo zapisano u povijesti Manchester Uniteda da se ovakve stvari tako često događaju. Drago mi je što sam dio toga." dodao je De Gea.