Vratar Stokea i reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović kaže kako je odlučan u namjeri ostati u redovima ovog premierligaša i igrati jednu od ključnih uloga u daljnjem razvoju momčadi Tonya Pulisa, nakon što su se pojavile informacije kako su za njega zainteresirani puno veći klubovi, poput Liverpoola i Manchester Uniteda.


Dvadesetpetogodišnji nogometaš, koji se ove sezone nametnuo kao prvi izbor menadžera Tonya Pulisa ispred Thomasa Sorensena, je u dosadašnjih petnaest odigranih utakmica primio samo dvanaest golova, što je drugi najbolji obrambeni učinak u ligi, nakon aktualnih prvaka Manchester Citya.

Begović je svjestan špekulacija koje ga povezuju s dva najtrofejnija engleska kluba, ali kaže: "Koliko ja znam, sve su to samo medijske špekulacije. Uvijek je lijepo kad vas prate najveći klubovi na svijetu. To je kompliment, ali to ne znači ništa. Mi stojimo čvrsto na zemlji ovdje i menadžer ne bi dozvolio da se to promijeni. Ja imam ugovor na još tri i pol godine i koncentriran sam na igru i ostanak u momčad, te na to da pokušam pomoći momčadi da bude uspješna. Sretan sam ovdje i nemam nikakvih problema."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Pulis je u siječnju 2010. godine Portsmouthu za Begovića platio 3,5 milijuna eura odštete, čime je potukao Tottenham u borbi za njegov potpis, a sada je Begović na dobrom putu da potuče rekordni učinak ovog kluba od 14 utakmica u sezoni bez primljenog gola postignut prije tri sezone, no zasluge za to želi podijeliti sa suigračima.

"Momčad napada i brani se kao cjelina. Ponosni smo što naporno radimo u oba ta aspekta igre i stvari za nas za sada idu dobro. Utakmice bez primljenog gola su uvijek veliki bonus, ali na kraju je najvažnije osvojiti tri boda." dodao je Begović.