Nakon što je njegovih prvih par tjedana na klupi Chelsea obilježeno velikim nezadovoljstvom navijača zbog njegovog dolaska, Rafael Benitez je putem svoje osobne internet stranice uputio otvoreno pismo navijačima tog kluba, zahvalivši se onima koji su mu dali potporu i potpuno ignoriravši one koji su i danas protiv njega.


Beniteza u prvim utakmicama na klupi novog kluba nisu mazili ni rezultati, ali nakon visoke pobjede u Ligi prvaka protiv Nordsaelanda, te pobjede na gostovanju kod Sunderlanda kojom je prekinut niz od čak sedam premierligaških utakmica bez pobjede, stvari izgledaju bolje i za Beniteza. Posebno ga može veseliti činjenica da je napravio jednu od najvažnijih stvari zbog kojih je i doveden - razbudio je Fernanda Torresa, koji je u dvije posljednje utakmice postigao po dva gola.

Sve to dalo mu je hrabrosti da se obrati i navijačima, zahvalivši se onima među njima koji su mu ukazali povjerenje nakon dolaska, te obećavši kako će klubu donijeti uspjeh.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Od trenutka kad sam prihvatio ponudu za dolazak u Chelsea, moj stožer i ja smo radili na popravljanju rezultata i dolasku do pobjeda koje svi želimo, bez obzira na to koliko radnih sati i napora treba uložiti i žrtvovati kako bismo to postigli. Kao što možete zamisliti na osnovu onog što ste možda vidjeli, prije promjene u situaciji s mojim zaposlenjem bili smo uključeni u druge poslove, a nakon toga je uslijedio ciklus treninga i utakmica koji nije ostavio vremena za raditi bilo što drugo. Moje službeno predstavljanje kao menadžera Chelsea je bilo 21. studenog i tamo sam došao izravno iz Abu Dhabija, gdje sam držao predavanje. Doslovno sam izravno iz aviona stigao na prvi trening u Cobhamu."

"Nakon dva treninga sam imao prvu utakmicu protiv Manchester Citya, a onda nakon samo još dva treninga i gradski derbi protiv Fulhama. To su dvije vrlo važne ligaške utakmice u samo tri dana. Uslijedilo je nekoliko treninga, a onda još jedan londonski derbi protiv West Hama. Odmarali smo se u subotu, a onda je ponovno uslijedio isti ritam - Nordsjaeland, pa Sunderland. Pobjeda protiv Nordsjaelanda je bila najveća domaća pobjeda Chelsea ove sezone, ali nije nam bila dovoljna za prolazak u osminu finala Lige prvaka. Rezultati prethodnih utakmica u grupnoj fazi i rezultat druge utakmice te večeri u skupini su nas učinili nemoćnima. Voljeli bismo da smo našim navijačima mogli donijeti drugačiji rasplet ove priče, donijeti im još jedno osvajanje Lige prvaka, ali sada se veselimo nastupu u Europa ligi."

"Sad nas čeka Svjetsko klupsko prvnstvo u Japanu i to neće biti lako, to vam mogu reći iz iskustva s dva prethodna učešća na tom natjecanju, na kojima smo ostvarili različite rezultate. Momčad je spremna dati svoj maksimum i donijeti navijačima novi trofej."

"Ali, vratimo se tome zašto pišem ovo pismo i osnovnoj svrsi davanja potpunog uvida u moju novu situaciju i osjećaje prije nego što sam odlučio iskoristiti ovaj uzbudljivi novi izazov treniranja momčadi Chelsea. Izazov je bio osnovni razlog zbog kojeg sam prihvatio ponudu. S istom vjerom, istim poštenjem, istom odlučnošću i odanošću koje sam uložio u svaki od svojih prethodnih projekata."

"S obzirom na to sve, hvala vam svima na podršci, onima koji su poslali poruke, e-mailove, pisma... Onima koji su zvali, koji su me pokušavali kontaktirati na bilo koji mogući način... Svima, iskreno hvala na podršci. Idemo u Japan boriti se za Svjetsko klupsko prvenstvo nošeni vašom podrškom."
{jcomments off}