Menadžer Manchester Citya Roberto Mancini još je jednom odbacio mogućnost prodaje Maria Balotellia, unatoč tome što ga je zamijenio nekoliko minuta nakon početka drugog poluvremena gradskog derbija protiv Manchester Uniteda i što ga je nakon utakmice javno kritizirao.


Talijanski reprezentativac je započeo derbi protiv Uniteda od prve minute, dok je Carlos Tevez ostao na klupi, ali nakon što u 50 minuta igre nije napravio ništa, Mancini ga je izveo iz igre, a on je ljutito prošao pored njega bez pozdrava i otišao ravno pod tuš.

Nakon utakmice Mancini je rekao: "Kad imate igrača Mariove kvalitete, ne možete shvatiti zašto on to baca kroz prozor."

Ta je izjava dovela do novih špekulacija o mogućem transferu u zimskom prijelaznom roku, ali Mancini je za La Gazzettu dello Sport rekao: "Balotelli je igrač enormne kvalitete i on nije na prodaju. On je dvadesetdvogodišnjak koji ima sposobnost promijeniti igru u svakom trenutku. Nadam se da će taj trenutak doći brzo."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Mancini je odbacio i mogućnost dovođenja u City niza igrača iz Serie A s kojima se taj klub povezuje pred početak siječanjskog prijelaznog roka. Tako nema namjeru krenuti u novi pokušaj dovođenja Danielea De Rossija, a nije zainteresiran ni za Wesleya Sneijdera, koji je na izlaznim vratima Intera.

Jedan od igrača koji se također spominju je i vodeći strijelac Serie A, napadač Milana Stephan El Shaarawy, o kojemu je Mancini rekao: "Ne mislim da njega možemo dovesti, Milan je u njemu pronašao sjajnog šampiona za budućnost."

"De Rossija smo pokušali dovesti na ljeto, nismo uspjeli i ta priča je gotova. Mislim da De Rossi ostaje u Rimu, ne mislim da će on otići bilo gdje. Sneijder je sjajan igrač, ali mi imamo igrače sličnih karakteristika, poput Samira Nasrija i Davida Silve. Unatoč tome što se radi o jako kvalitetnom igraču, Sneijder nije igrač kojega trebamo." dodao je Mancini.