Obrambeni nogometaš Chelsea David Luiz je spreman preuzeti veću odgovornost u momčadi, te tvrdi kako je rođeni vođa. Brazilac je u posljednje vrijeme u relativno dobroj formi, a pred nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu je spreman popuniti rupu nastalu ozljedom kapetana Johna Terrya.


"Ja sam bio kapetan Benfice s 21 godinom. Znam da je moja osobnost takva da sam rođeni lider. Stoga znam da sada, kad su igrači koji su dugo, dugo godina bili lideri u momčadi izvan terena, moram sam preuzeti odgovornost i pokušati pomoći mlađim igračima. Nemam problema s tim u teškim trenucima. Uvijek kažem kako imam široka ramena i mogu podnijeti tu dodatnu odgovornost. Ja to volim i želim. Radije ću preuzeti na sebe odgovornost kako bih pomogao mlađim momcima, koji onda mogu igrati mirno i hladnih glava." rekao je Luiz.

Ta bi odgovornost mogla značiti i pomicanje u vezni red, s obzirom da Oriola Romeua tamo zbog ozljede neće biti sljedećih pola godine, a Brazilac nema problema ni s takvim scenariom.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ako menadžer želi da igram kao napadač, desni bek, krilo... učinit ću sve što treba kako bih pomogao momčadi. To je moja filozofija. Igram za momčad i ako trebam igrati na drugim pozicijama, dat ću sve od sebe. Već dugo igram nogomet i dobro poznajem sve pozicije. Znam što krila trebaju raditi, jer ih gledam uvijek što rade na treninzima i i utakmicama, tako da ako me netko pita što bih trebao raditi kao krilo, znao bih. Igrao sam na različitim pozicijama protiv Nordsjaelanda prošle srijede, menadžer me je gurnuo više prema naprijed. Rekao je kako sam ja jedan od pet najspremnijih igrača u momčadi, tako da mogu pomoći ostalim igračima da kontroliraju takve utakmice. Vodili smo s 5:1, tako da sam mogao igrati od šesnaesterca do šesnaesterca i pomoći momčadi." dodao je Luiz.

Luizova dobra forma je bila od velike pomoći momčadi Chelsea proteklih tjedana, dok je novi menadžer Rafael Benitez pokušavao popraviti igru u obrani na Stamford Bridgeu, a 25-godišnji nogometaš je odlučan u namjeri nastaviti istim putem.

"Posljednje četiri utakmice sam igrao doista dobro, na vrhunskoj razini i s puno samopouzdanja. Moram nastaviti raditi na isti način i s istim mentalitetom. Ovo je veliki klub. Da igram za klub iz sredine ljestvice, mogao bih sebi dopustiti pogreške u utakmicama, tri ili četiri puta, i nitko to ne bi primjetio, jer se to ne analizira na vrhunskoj razini. Ali kada igrate za veliki klub, oni vas analiziraju na vrhunskoj razini. Svaka mala pogreška se naglašava. Svaki dan je samo rad, rad, rad. To je ključ uspjeha u nogometu. Jer, ako ne radite, drugi rade više od vas i ubiju vas." zaključio je Luiz.