Menadžer Arsenala Arsene Wenger tvrdi kako nema nikakvih sukoba unutar njegovog stručnog stožera, te je uvjeren kako ima dovoljno iskustva kako bi spasio sezonu nakon ponižavajućeg ispadanja iz liga kupa od Bradforda ovog tjedna.


Prema pisanju medija, Wengerov asistent Steve Bould je frustriran zbog Wengerovog odbijanja da promijeni način na koji prva momčad radi na treninzima, a u pitanje je ponovno dovedena i Wengerova pozicija nakon što je sve izglednije kako će i osma uzastopna sezona za Topnike završiti bez izjednog osvojenog trofeja.

Unatoč svemu, Francuz je jutros u razgovoru s novinarima u trening centru Colney bio vrlo odlučan u svojim tvrdnjama.

"Naš stručni stožer je jedinstven. Nažalost, ne možemo kontrolirati sve laži koje se pišu po novinama. Vjerujem da je ovo dobra prilika da pokažemo kako smo iznutra jak klub i jednostavno pustimo ljude da pričaju što žele. Kritizira nas se kad rezultati nisu dobri, to moramo prihvatiti, ali nije prihvatljivo da se piše toliko laži."

"Mi smo profesionalci. Ono što je važno jeste ono što će se dogoditi sutra, a ne ono što se dogodilo jučer. Žao nam je zbog ispadanja iz kupa od Bradforda, ali ono što je važno je sljedeća utakmica. Moj posao je biti odlučan i naglasiti ono što je važno. Ono što je važno jeste da ja volim nogomet. Volim ovaj klub i dat ću sve od sebe za ovaj klub. U ostalo se ne mogu miješati. Vjerujte mi, ja sam jako koncentriran na svoj posao i ništa drugo ne utječe na moja razmišljanja. Jako sam odlučan i željan uspjeha, a da nije tako, ne bih sjedio ovdje pred vama."

"Mogu razumjeti da me ljudi kritiziraju kad rezultati nisu onakvi kakvi se očekuju. Čini se kako je to posao moderan način razmišljanja. Kažete da šesnaest godina rada u Arsenalu može biti hendikep, ali to može biti i prednost, jer imate iskustva, volite klub."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Najvećeg pojedinačnog dioničara Arsenala Stana Kroenkea ovih je dana kritizirao i počasna dopredsjednica i bivša direktorica kluba Lady Bracewell-Smith, koja tvrdi da Amerikanac nema strasti prema klubu.

Wenger je rekao kako nije razgovarao s Kroenkeom ovog tjedna, ali je odbacio ideju da bi on trebao biti glasniji u teškim trenucima, te kaže kako je on kao menadžer spreman na sebe preuzeti sve kritike.

"Ja sam ovdje zadužen za podnošenje kritika, a vi to jako dobro radite. Mislim da je s moje strane posao usmjeren prema nogometnim stvarima, a kad to ne funkcionira, onda ne možete očekivati da Stan Kroenke intervenira. Moj je posao da to radim."

"Vjerujem da imam snažnu momčad. Ako pogledate na našu sezonu u ovom trenutku, vidjet ćete da nismo ostvarili željene rezultate na domaćem terenu. U gostima smo u ravnini s prve dvije momčadi, ali smo zbog puno remija izgubili puno bodova na domaćem terenu. Manchester United je na prvom mjestu Premier lige sa šest bodova prednosti. Oni su izgubili tri utakmice, a mi četiri. Mi smo imali više remija, posebno na domaćem terenu, tu smo gubili bodove. Ovoj momčadi je stalo, ozbiljna je i želi napraviti dobar posao, ne dovodim u pitanje momčadski duh."

Wenger svoju momčad priprema za gostovanje kod Readinga u ponedjeljak, a na teren bi se nakon oporavka od ozljede leđa trebao vratiti Olivier Giroud, dok je Laurent Koscielny danas odradio prvi trening nakon ozljede butnog mišića.

Do kraja godine Wenger neće moći računati na Aboua Diabya, o kome je rekao: "On sporo napreduje. Ne mogu vam dati točan datum povratka, jer smo u nedoumici što se toga tiče. On je počeo raditi, ali još uvijek nije spreman za povratak."