Mladi engleski reprezentativac Jak Wilshere je potvrdio kako će u sljedećih nekoliko tjedana potpisati novi ugovor s Arsenalom, nakon što su njegovi predstavnici već prije nekoliko mjeseci s čelnicima tog kluba započeli pregovore.


Dvadesetogodišnji nogometaš je sada javno izrazio svoju želju za ostankom u redovima londonskog kluba, unatoč razočaravajućem nizu rezultata ove sezone, kao i nizu prethodnih sezona bez osvojenog trofeja i obilježenih odlascima najboljih igrača u najboljim godinama.

"U razgovorima sam s klubom i vjerojatno ću svoju budućnost vezati uz Arsenal u sljedećih par tjedana. Znam da momčad prolazi kroz teško razdoblje u ovom trenutku, ali takvih razdoblja ima u svakoj momčadi." rekao je Wilshere.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Momčad Arsenala ovih je dana bila na meti kritika zbog ispadanja iz liga kupa od niželigaša Bradforda, ali Wilshere smatra kako ni navijači ni mediji ne bi trebali pretjerano reagirati na taj poraz doživljen nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Znamo da naša sezona nije gotova. Bio je to samo Capital One kup. To nije jedna od naših glavnih meta. Jasno je da je lijepo osvojiti svaki trofej i mi smo željeli osvojiti taj trofej, ali ispali smo na šokantan način i to jako boli. Ali, tek je prosinac i još uvijek smo u svim ostalim natjecanjima. I mi smo bili razočarani, užasno je izgubiti na penale, ali znamo da smo trebali pobijediti. Možda ne u regularnom vremenu, ali u produžecima smo imali tako puno prilika. Samo smo trebali gurnuti loptu u mrežu, ali to se nije dogodilo."

Nakon što potpiše novi ugovor, Wilshere je sebi za sljedeći cilj postavio prekinuti preko sedam godina dugi niz bez trofeja.

"To je nešto što se mora promijeniti. To je predugo za klub poput Arsenala. U prošlosti smo osvajali trofeje, tako da nema razloga da ih ne osvajamo i sada. Imamo dobre igrače. Možda je samo mentalna blokada to što trebamo prebroditi. Kad osvojimo svoj prvi trofej, onda se to može početi događati."

O ciljevima za ovu sezonu, Wilshere je dodao: "Još uvijek realno možemo osvojiti sva natjecanja u kojima igramo. Znam da smo puno zaostali u Premier ligi, ali u nogometu se stvari brzo mijenjaju."