Menadžer Arsenala Arsene Wenger je poručio navijačima svog kluba kako mogu očekivati svjetliju budućnost što se tiče aktivnosti kluba na tržišu igrača, s obzirom da nema više tako velikih financijskih ograničenja koja su postojala u prvim godinama nakon preseljenja na novi stadion.


Wenger je bio dobro raspoložen nakon sinoćnje pobjede na gostovanju kod Readinga, pobjede koja će malo smanjiti negativnu pozornost koja je bila okrenuta prema klubu nakon nekoliko loših rezultata i posebno nakon ispadanja iz Capital One kupa od četvrtoligaša Bradforda.

Francuz kaže kako je klub sada konačno u poziciji u kojoj može potrošiti značajna sredstva na pojačanja, te se nada kako će u budućnosti uspjeti dovesti u svoju momčad neka velika imena europskog nogometa, te spriječiti najtalentiranije igrače iz svoje momčadi na putu odlaska u druge klubove.

"Prošli smo kroz razdoblje u kojem smo imali financijski smanjen potencijal. To se događa kad preselite na novi stadion, ali mi smo prošli kroz taj period i sada se nadam da možemo biti puno uvjerljiviji što se tiče transfera i ugovora." rekao je Wenger.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Dok se očekuje da početkom sljedeće godine bude objavljeno potpisivanje novih višegodišnjih ugovora s petoricom prvotimaca, uključujući i Jacka Wilsherea, Wenger je naglasio kako se nada da će jezgra sastavljena od engleskih talenata biti ta koja će Arsenal u sljedećih nekoliko godina vratiti u borbu za osvajanje Premier lige. Ujedno je i upozorio mlade igrače poput Wilsherea da moraju pokazati pravu želju za osvajanjem svih trofeja za koje se bore kako bi klub imao šansu do tih trofeja doista i doći.

"Vjerujem da imamo dobru jezgru sastavljenu od mladih engleskih igrača. Nadam se da ćemo moći izgraditi kvalitetnu momčad oko tih mladih engleskih igrača, koja će, nadam se, biti sposobna ostvariti željene rezultate. Vjerujem da kad klub daje priliku mladim igračima, negdje i ti igrači moraju reći 'Idemo to napraviti zajedno'. Jer kada odgajate igrače, u jednom trenutku njihova je sudbina u njihovim rukama i oni moraju željeti osvajati trofeje zajedno."

Jedan igrač oko čije dugoročne budućnosti još uvijek postoje sumnje je Theo Walcott, čiji predstavnici još uvijek s čelnicima kluba pregovaraju oko novog ugovora.

"Ta odluka nije samo na meni, odluka je i na Theu, znate? Da je to samo moja odluka, onda bi produženje ugovora bilo brzo dogovoreno." zaključio je Walcott.