Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson danas je stao u obranu svojih postupaka prema sucu utakmice s Newcastleom Mikeom Deanom, pri tome oštro kritiziravši Alana Pardewa, nazvavši ga 'menadžerom sićušnog kluba sa sjeveroistoka'.


Iz engleskog nogometnog saveza su jučer objavili kako neće kazniti Fergusona, koji je u srijedu u više navrata vikao na glavnog suca utakmice Mikea Deana i njegovog pomoćnika Jake Collina, nakon što su najprije poništili, a nakon konzultacija ipak priznali pogodak Newcastlea za vodstvo gostiju od 2:1.

Ferguson je najprije pred početak drugog poluvremena maltretirao Deana na terenu, da bi nastavio s četvrtim sucem Neilom Swarbrickom, te onda i Collina, na kojega je nastavio vršiti pritisak gotovo cijelo drugo poluvrijeme, koji je imao tu nesreću da se nalazio točno ispred Fergusonovog trenerskog prostora.

Menadžer Newcastlea Alan Pardew jučer je izjavio kako će sudac Dean 'biti malo razočaran' zbog toga što nije poduzeo nikakvu akciju protiv Fergusona za vrijeme utakmice, a Ferguson mu je danas vrlo izravno odgovorio.

"Ja sam protestirao, ali nisam to radio na neprimjeren način. Novinari su jučer radili terenski posao. Jedina osoba s kojom nisu razgovarali o tome je Barack Obama, jer je bio zauzet. Na njihovu nesreću, ja sam menadžer najslavnijeg kluba na svijetu. Ne Newcastlea, sićušnog kluba sa sjeveroistoka. Protestirao sam, ja uvijek protestiram i svi to znaju. Ja sam emocionalna osoba. Ali nisam nikog uznemiravao. Vikao sam prema Mikeu dok smo išli jedan prema drugome. Bio sam samo nekoliko metara u terenu. Sve je to preuveličano." rekao je Ferguson.

"Problem za mene je u tome što je ovo veliki klub. Alan Pardew je našao za shodno kritizirati me. On je najgori u maltretiranju sudaca. On pokazuje prstom u njih i ruga im se. Nevjerojatno je da me se on usudi kritizirati. Usput, on zaboravlja koliko sam mu ja pomogao." dodao je Ferguson.

Pardew je nedavno dobio dvije utakmice suspenzije i kaznu od 20.000 funti zbog neprimjerenog ponašanja i guranja pomoćnog suca u utakmici protiv Tottenhama 18. kolovoza, kad je smatrao da je lopta izašla izvan terena.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U međuvremenu, Ferguson bi u sutrašnjoj utakmici protiv West Bromwich Albiona mogao dati mjesto na klupi za pričuve Shinjiu Kagawi, koji je izvan terena od listopada, kad je zaradio ozljedu koljena,

"On je želio izaći na zagrijavanje u srijedu, a vidjet ćemo u kakvom je stanju. Mogao bih ga staviti na klupu sutra. Sve ovisi o tome koga ćemo imati na raspolaganju."

Utakmicu će definitivno propustiti Wayne Rooney, no Ashley Young i Danny Welbeck bi se mogli ponovno naći u momčadi nakon što su propustili utakmicu protiv Newcastlea.

"Ashley je možda spreman, a Danny bi trebao biti. Također ću morati razmisliti o Paulu Scholesu i Ryanu Giggsu, s obzirom na njihove godine. Wayne će propustiti još najmanje jednu ili dvije utakmice, iako je jučer bio malo bolje."

Ferguson je također stao u obranu Ryana Giggsa, koji je došao na metu kritika nakon nekoliko loših utakmica ove sezone, iako je na Boxing Day izgledao dosta dobro, a škotski trener je najavio kako ovo možda i neće biti njegova posljednja sezona.

"Kako ljudi mogu kritizirati takvog igrača? On nam je dao dvadeset godina i bio je jako dobar. Njegov je problem što želi više igrati, ali u njegovim godinama ne mogu preuzimati takav rizik. On je bio sjajan u srijedu i jednostavno je nevjerojatno da netko to može kritizirati. Ne razumijem to." zaključio je Ferguson.