Menadžer Evertona David Moyes vjeruje kako je plasman u Ligu prvaka ključni preduvjet za njegov klub u pokušaju zadržavanja u svojim redovima belgijskog reprezentativca Marouanea Fellainija, koji je odavno na meti brojnih bogatijih klubova.


Klub s Goodison Parka ove sezone igra prilično dobro i trenutno su na tri boda zaostatka za trećeplasiranim Tottenhamom, uz utakmicu manje od sjevernolondonskog kluba. Iako 49-godišnji trener priznaje kako bi Belgijanac mogao u svakom slučaju napustiti klub, uvjeren je kako bi plasman u Ligu prvaka njegovom klubu donio prijeko potrebnu financijsku injekciju koja bi mu omogućila realizaciju ambicija.

"Doista se nadam kako će Fellaini ostati ovdje ako se plasiramo u Ligu prvaka. Naravno, on bi i u tom slučaju mogao otići zbog boljih financijskih uvjeta koje bi mu neki drugi klub ponudio, ali barem ne bi otišao za Ligom prvaka. Ako želite zadržati svoje najbolje igrače, morate igrati europski nogomet, jer oni to svi žele. Slažem se s Arsenom Wengerom kako je svaki plasman među prve četiri momčadi ravan osvajanju trofeja, iako u tom slučaju ne možete paradirati s pokalom." rekao je Moyes.

Fellaini će zbog suspenzije propustiti današnju utakmicu protiv Chelsea, jednog od klubova koji je zainteresiran za njegove usluge.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Mislim da bi svi navijači Evertona mijenjali ono što imaju ovdje za ono što imaju navijači Chelsea, jer svaki navijač želi vidjeti svoj klub kako osvaja trofeje. Ne znam može li se svaki financijski problem riješiti samim plasmanom u Ligu prvaka, ali po meni bi to imalo vrlo značajan utjecaj na zadržavanje najboljih igrača i dovođenje novih. Nadam se da ću, ako se uspijemo plasirati u Ligu prvaka, dobiti puno novca za trošenje na igrače barem sljedećih par godina. Mislim da bi nam to omogućilo da nastavimo napredovati u pravom smjeru."

Moyes se veseli i novim pregovorima oko televizijskih prava, koji bi premierligaškim klubovima mogli donijeti još više novca, ali sugerira kako klub treba novi izvor novca kako bi nastavio napredovati.

"Da bismo doista transformirali klub, da bismo otišli stepenicu više, vjerojatno bi nam trebao novi vlasnik. Ali ono što me zabrinjava jeste to što trebamo više novca samo kako bismo nastavili napredovati. Sljedeće godine će svi premierligaški klubovi dobiti novu financijsku injekciju jer stiže novi ugovor o televizijskim pravima, ali novac od Lige prvaka bi također bio od velike pomoći. To bi doista moglo promijeniti stvari. Bit će teško, jer smo mi vjerojatno veliki autsajderi u toj utrci, budući da Arsenal ima konstantu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a Tottenham je dva puta završavao kao četvrti u posljednjim sezonama. Unatoč svemu tome, moramo imati san." zaključio je Moyes.