Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson je odbacio špekulacje o tome kako će portugalski reprezentativac Nani u siječanjskom prijelaznom roku napustiti klub, kao i o postignutom dogovoru s dortmudskom Borussiom oko dolaska Roberta Lewandowskog.


Nani je već duže vrijeme izvan terena zbog ozljede zadnje lože, što je dovelo do zaključaka o tome kako je možda već odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Uniteda, nakon što se prošlog ljeta s upravom kluba nije uspio dogovoriti oko produženja ugovora.

Međutim, Ferguson tvrdi kako u tim špekulacijama nema istine, te očekuje povratak svog krilnog napadača u momčad s početkom sljedeće godine.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"On je ozlijeđen. Ugovor mu istječe tek za godinu i pol dana. Nani nam je potreban. On nudi nešto drugačije od ostalih igrača. On je nevjerojatan talent. Nažalost, u ovom trenutku je ozlijeđen i poslali smo ga na odmor u Dubai s nadom da će mu toplina pomoći u bržem oporavku. Nije daleko od potpunog oporavka, ali još uvijek nije spreman. Ne vjerujem da ću moći računati na njega vjerojatno do sredine siječnja. On ima ozljedu zadnje lože, kakvu nikad ranije nije imao. Mislim da on uopće nije imao puno ozljeda otkad je kod nas. Ali ova je neugodna." rekao je Ferguson, dodavši na direktno pitanje o tome ima li Portugalac budućnost na Old Traffordu: "Da, apsolutno. Zašto bih ga želio pustiti? Jasno je kako su njegovi predstavnici pregovarali s izvršnim predsjednikom Davidom Gillom oko novog ugovora, ali ne znam u kojoj su fazi ti pregovori. Ali, nećemo ga pustiti."

Ferguson je brzo odbacio i špekulacije o tome kako je s dortmundskom Borussiom dogovoren dolazak poljskog reprepezentativnog napadača Roberta Lewandowskog na kraju sezone.

"To je besmislica. Apsolutna besmislica." tvrdi Ferguson.