Napadač Manchester Citya i argentinske reprezentacije Carlos Tevez je otkrio novinarima Sky Sportsa kako nema namjeru potpisati novi ugovor s engleskim prvacima, te će Etihad stadion napustiti po isteku važećeg ugovora na ljeto 2014. godine, kad se namjerava vratiti u Argentinu.


U Cityu su se nadali kako će s Tevezom uspjeti dogovoriti produženje suradnje i ostaviti iza sebe sve probleme koje su u odnosima s njim imali proteklih godina, te su mu ponudili dvogodišnje produženje ugovora, na što on ipak nije spreman pristati.

Tevez je spreman do kraja odraditi preostalih osamnaest mjeseci važećeg ugovora, ali nakon toga se želi vratiti u domovinu, točnije u redove Boca Juniorsa, kluba čiji je dres već nosio.

"Imam još jednu sezonu ugovora s Manchester Cityem, a oni žele da ga produžim za još dvije godine. Ja bih se radije odmah vratio doma, ali to će biti jako teško, jer me City neće pustiti besplatno. Ostat ću u Europi još dvije godine, a onda se vraćam u Argentinu. Predsjednik Boce uvijek kaže kako su mi vrata povratka u taj klub otvorena, a ja umirem od želje da još jednom obučem njihov dres. Želim u Boci okončati svoju karijeru. To je moj san i san moje obitelji. Ali, pod ugovorom sam i moram biti ovdje u Engleskoj." rekao je Tevez.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Tevez je također otkrio kako je bio jako blizu napuštanja nogometa prošle godine tijekom poznatog sukoba s Robertom Mancinijem, koji je doveo do njegovog odlaska u Argentinu bez dopuštenja kluba.

"Skoro sam otišao u mirovinu prošle godine. Izgubio sam želju za igranjem i provodio sam vrijeme sam u sobi plačući. Loše stvari su mi se događale jedna za drugom. Ispali smo s Copa Americe s reprezentacijom Argentine, a onda je došlo do sukoba s Robertom Mancinijem. Patio sam psihički. Nisam želio imati nikakve veze s nogometom. Sada se osjećam puno bolje. Ponovno vraćam povjerenje ljudi, jer sam dobro počeo novu sezonu." dodao je Tevez.