Prema mišljenju iskusnog nogometaša Liverpoola Jamiea Carraghera, koji je cijelu svoju profesionalnu karijeru proveo u tom klubu, njegov suigrač i aktualni kapetan momčadi Steven Gerrard je najbolji nogometaš kluba s Anfielda svih vremena.


Iako nikada s Liverpoolom nije uspio osvojiti Premier ligu, Steven Gerrard je sudjelovao u osvajanju Lige prvaka, dva FA kupa i tri Liga kupa, pa će njegovo ime ostati upisano masnim slovima u povijesnim knjigama jednog od najvećih europskih klubova.

"Mislim da imamo priliku gledati najboljeg igrača koji je ikada igrao za Lierpool. Ljudi će reći da sam pristran, zbog toga što smo dobri prijatelji i zbog trofeja koje smo zajedno osvojili, ali to je pošteno priznanje za njega. Za Liverpool su igrali igrači svjetske klase poput Kennya Dalglisha, Graemea Sounessa, Iana Rusha, ali razlika je u tome da su oni pored sebe imali i momčad svjetske klase, a Stevie to nije imao." rekao je Carragher.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Gerrard je, kao i Carragher, cijelu svoju karijeru proveo na Anfieldu, a imao je najveću ulogu u osvajanju Lige prvaka 2005. godine, kao i FA kupa godinu dana kasnije. Nakon brojnih problema s ozljedama u protekle dvije sezone, Gerrard je ove sezone odigrao svaku minutu u premierligaškim utakmicama, dok je u karijeri upisao preko 600 nastupa za Redse.

Menadžer Brendan Rodgers je uvjeren kako engleski reprezentativni veznjak može igrati još nekoliko godina, a Carragher dodaje: "Stevieva snaga je u tome da on nema slabih strana. On može trčati, oduzimati lopte, dodavati i zabijati golove. Nogomet je momčadska igra, ali posebni igrači čine posebne stvari u nekim trenucima, a Steven Gerrard je takav igrač."