Loše vijesti za navijače Chelsea sustižu jedna za drugom, a nova u nizu je ozljeda vratara Petra Cecha, koji je u porazu od Newcastlea proteklog vikenda slomio kost u prstu, te će neko vrijeme izbivati s terena.


Ozljeda prsta je već treći problem za češkog reprezentativca u novoj godini, nakon što je nedavno propustio tri utakmice zbog ozljede prepone, a imao je problema i s ozljedom lista. Cech se sada nada kako će ozljeda prsta biti posljednja u nizu ove godine.

"2013. je počela nesretno za mene. Prvo je bila ozljeda prepone, onda list, a sada prst. Nadam se da sam već potrošio svu lošu sreću za ovu godinu."

Cech je opisao kako je zaradio ozljedu prsta nakon što je udario loptu i glavu igrača Newcastlea u isto vrijeme.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Udario sam loptu i glavu jednog od igrača Newcastlea istovremeno. Mislio sam da nije ništa, ali sam otišao na snimanje za svaki slučaj. Međutim, snimke su pokazale da se radi o frakturi."

Chelsea kasnije ovog mjeseca igra protiv praške Sparte u Europa ligi, a Cech nije optimističan u nadi da će se oporaviti na vrijeme kako bi zaigrao protiv svog nekadašnjeg kluba.

"Sve će ovisiti o tome hoćemo li pronaći rješenje koje neće ugroziti moje zdravlje i koje će u isto vrijeme omogućiti da pružim odgovarajuću igru. Moram se oporaviti toliko da mogu zaustavljati udarce, gurati igrače od sebe, i tako dalje. Ako ne budem mogao dati 100%, neću igrati."

"Čekao sam dvanaest godina da zaigram protiv jednog češkog kluba u europskim natjecanjima. Ako propustim ovu priliku, to će biti ironično. Ne mogu čekati još dvanaest godina, tako da se nadam da ću biti spreman za igru." dodao je Cech.