Vratar engleskog premierligaša Stokea dao je dodatni razlog za špekulacije o njegovom mogućem prelasku u redove Manchester Uniteda u ljetnom prijelaznom roku, rekavši kako očekuje svoj odlazak s Britannia Stadiuma po završetku tekuće sezone.


Reprezentativac Bosne i Hercegovine se u posljednje vrijeme u engleskim medijima često povezuje s Manchester Unitedom, a kupovina Jacka Butlanda mogla bi značiti i kako se čelnici Stokea pripremaju na njegov odlazak.

Begović je odbacio tvrdnje o tome kako je s Manchester Unitedom već postigao neki dogovor, ali je dodao kako planira otići iz Stokea na kraju sezone.

"Mediji su pisali kako sam ja izabrao United, a ne City, a zapravo prava istina je da ništa nisam odlučio, niti izabrao. Nisam potpisao nikakav ugovor, niti predugovor. Da, Stoke je doveo Butlanda, koji je sjajan vratar i sigurno ga nisu doveli da grije klupu, tako da mislim da će mene prodati na ljeto. Znao sam da neću otići u siječnju, jer jako je teško ići dok traje prvenstvo, pogotovo za vratara. Ako se desi, onda će se transfer desiti na ljeto, i to u ovisnosti od toga ukoliko neki vratar napusti klub." izjavio je Begović za sarajevsko Oslobođenje.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Begović dodaje kako nema neku posebnu želju kad se radi o izboru novog kluba, ali želi napredovati i igrati europske utakmice, te stoga sigurno neće otići u lošiji klub od Stokea. Menadžer Toni Pulis nedavno je rekao kako Stoke neće pustiti Begovića za manje od 20 milijuna eura, no on smatra kako će njegova cijena ipak biti manja.

"Mislim da je to menadžer namjerno rekao kako bi odbio potencijalne kupce u siječnju. Imam tri i pol godine ugovora sa Stokeom i sigurno me neće pustiti lako, ali ne vjerujem da će cijena biti 20 milijuna eura." dodao je dvadesetpetogodišnji Begović, koji je za Stoke od dolaska u siječnju 2010. godine odigrao ukupno 80 premierligaških utakmica.