Bivši napadač Liverpoola John Aldridge napisao je u svojoj kolumni za Liverpool Echo kako se napadač Manchester Citya Edin Džeko 'osramotio' za vrijeme nedjeljne utakmice između njegove momčadi i Liverpoola, koja je završila neriješenim rezultatom 2:2.


Napadač Citya je ostao na zemlji nakon jednog starta protivničkog braniča Daniela Aggera, a unatoč protestima domaćih navijača, Liverpool je nastavio akciju i preko Daniela Sturridgea postigao izjednačujući gol.

Džeko je nakon toga ustao i prostestirao kod pomoćnog suca, a Aldridge tvrdi kako je to dovelo do salvi smijeha u loži za novinare.

"Edin Džeko se osramotio protiv Liverpoola. Glumio je ozljedu, a na kraju je to njegovu momčad koštalo primljenog gola. Ono što je Džeko napravio nakon gola je ludo. Svaki igrač s pola moždane ćelije bi šepao okolo i tražio neku liječničku pomoć samo kako bi dokazao da je ozlijeđen. Umjesto toga, on je skočio na noge i otsprintao kako bi maltretirao pomoćnog suca. Svi u novinarskoj loži su mu se smijali." tvrdi Aldridge.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Primjetivši da Džeko nije zadobio ozljedu glave, zbog čega bi bio prisiljen prekinuti utakmicu, sudac Anthony Taylor je dopustio nastavak igre, a Aldridge smatra da je ta odluka bila ispravna.

"Liverpool je s pravom nastavio igrati dok je Džeko ležao. Sudac je pristojno odradio posao. Nije se radilo o ozljedi glave, tako da nije bilo potrebe za izbacivanjem lopte izvan igre." zaključuje Aldridge.