Nizozemski reprezentativac Robin van Persie je otkrio novinarima kako je toliko sretan u Manchester Unitedu da svakodnevno na treninge pjevajući.


Bivši napadač Arsenala uživa u sjajnoj sezoni nakon transfera vrijednog tridesetak milijuna eura, a u 26 do sada odigranih utakmica u dresu Uniteda postigao je 19 golova.

Van Persie je s Wayneom Rooneyem uspostavio sjajan partnerski odnos na terenu, ali isto tako i s ostatkom momčadi, pa dvadesetdevetogodišnji nogometaš vjeruje da je ispunio očekivanja svih u klubu.  

"Sve je prošlo onako kako sam se nadao. Svaki dan na posao odlazim pjevajući, jer su od prvog dana svi učinili sve kako bih se osjećao dobrodošao. Momci su učinili da se odmah osjećam kao kod kuće. Treninzi su jako dobri i ovdje vidim stvari koje nisam viđao dugo vremena. Jako sam zadovoljan okruženjem u kojem radim. Svaki dan radim na novim stvarima. Postao sam svjestan nekih sitnih detalja koji me čine boljim." rekao je Van Persie.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Van Persie je pohvalio i rad Unitedovog pomoćnog trenera Renea Meulensteena, kojemu pripisuje dio zasluga za to što je postao jedan od najubojitijih napadača na svijetu.

"Način na koji on vodi treninge je osvježavajući. On je uistinu jedan od najboljih trenera na svijetu. Imao sam puno dobrih trenera, ali način na koji on našu momčad priprema za utakmice je sjajan. Svaka utakmica je drugačija, tako da je i svaki trening u pripremi za utakmicu jedinstven. Znamo točno što možemo očekivati. On nam svojim treninzima osvaja bodove."

"Pobijedili smo u puno utakmica s jednim golom razlike - to su golovi koji donose bodove. Uzmite za primjer utakmicu protiv Chelsea. Ja sam postigao gol s desne strane nakon duge lopte Antonia Valencie. To se može činiti kao slučajnost, ali mi smo cijeli tjedan prije te utakmice radili na toj kombinaciji. Drugi primjer je moj gol protiv Wigana, kad sam s loptom ušao u sredinu i pucao desnom nogom - opet je to bilo rješenje na kojem smo radili na treningu." dodao je Van Persie.