Engleski izbornik Roy Hodgson pozvao je Franka Lamparda da i nakon završetka sezone i vjerojatno karijere u Chelseau ostane u nekom europskom klubu, kako bi bio bliže reprezentaciji, no on kaže kako njegova želja da stigne i do stotog nastupa u bijelom dresu neće utjecati na njegovu odluku o izboru novog kluba.


Lampard je jučer u prijateljskoj utakmici protiv Brazila upisao svoj 94. nastup u dresu reprezentacije, ušavši u igru u poluvremenu, a u 60. minuti je sjajnim golom donio Englezima i pobjedu.

"Frank je bio odličan. Mislim da on može doći do brojke od 100 nastupa. Nadam se da ćemo ga zadržati u Engleskoj. Nije na meni da diskutiram o njegovoj budućnosti u trenutnom klubu, to je njegova stvar i stvar njegovog kluba. Znam da će imati puno ponuda ako Chelsea odluči da su ga spremni pustiti. Samo se nadam da ćemo ga i dalje moći gledati, ako ne u Engleskoj, onda u Europi, što bi mi olakšalo posao. Ako ode negdje dalje i prati primjer Davida Beckhama, to će zakomplicirati situaciju, ali to ne znači da je njegova reprezentativna karijera gotova. Ali, što dalje odete, to je teže medijima i izbornicima da vas prate." rekao je Hodgson.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Lampardov trenutni ugovor s Chelseaem istječe na ljeto, nakon dvanaest godina provedenih u zapadnom Londonu, a za sada nisu planirani nikakvi pregovori oko njegovog produženja, pa se čini kako će na ljeto promijeniti sredinu.

Tridesetčetverogodišnji nogometaš je jednostavno sretan zbog toga što je i dalje dio reprezentacije i namjerava i dalje davati svoj doprinos kad god bude pozvan, ali kaže kako ga približavanje brojci od sto nastupa, do koje je jučer stigao njegov suigrač Ashley Cole, neće omesti u izboru novog kluba.

Na pitanje da li mu mogućnost dolaska do stotog nastupa u dresu reprezentacije daje poticaj da što prije riješi pitanje nastavka klupske karijere, Lampard je odgovorio: "Ne, jer ne namjeravam završiti karijeru. Gdje god da odem, što god da se dogodi u u mojoj karijeri - a iskreno ne znam što će se dogoditi - ako mogu igrati na vrhunskoj razini i ako mogu davati svoj maksimum, jednostavno ću vidjeti što će se dogoditi. Ako i ne dođem do broja od 100 nastupa, dao sam sve od sebe u svakoj utakmici u kojoj sam igrao."

"Kako postajete stariji, sve više shvaćate što znači igrati za svoju zemlju, to neće trajati vječno. Svaki put kad sam u ili oko momčadi dat ću sve od sebe, bilo da počinjem od prve minute ili ulazim s klupe. Imam puno poštovanja prema izborniku i mislim da on cijeni to što ja želim pomoći na svaki način na koji mogu." dodao je Lampard.