Engleski premierligaški klubovi uspjeli su dogovoriti mjere domaćeg financijskog fair playa koji će ograničiti njihovu potrošnju, nakon što su i predstavnici Chelsea ublažili svoje stajalište i pristali na dogovor uz određene ustupke.


Iz Chelsea su tražili da se vlasnicima klubova omogući djelimično pokrivanje gubitaka vlastitim novcem, pa je tako dogovoren iznos od oko 120 milijuna eura u razdoblju od tri godine ili 45 milijuna eura po sezoni.

Čvrsto protiv dogovora su i dalje bili Aston Villa, Fulham, Manchester City i West Bromwich Albion, ali glas Chelsea uz ostale klubove bio će dovoljan da se stvori većina od 14 premierligaških klubova kako bi prijedlog bio usvojen.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Uvest će se i ograničenje na ukupni iznos za plaće igrača, ali on se neće odnositi na klubove koji ukupno na plaće svih igrača ne daju više od 60 milijuna eura, odnosno 1,2 milijuna eura tjedno, kako bi se omogućilo novopromoviranim klubovima iz Championshipa da pojačaju svoje momčadi.

Klubovima će također biti dozvoljeno da sav novac od sponzorskih ugovora iskoriste za financiranje igračkih plaća, što je posebno značajno za Manchester United, budući da će oni sponzorskim ugovorima pokrivati preko dvije trećine plaća.