Brazilski vezni nogometaš Anderson nije zadovoljan svojim statusom u momčadi Manchester Uniteda, te je prema vlastitom priznanju u nekoliko navrata pokušao napustiti taj klub, ali svaki put je taj pokušaj prošao bez rezultata.


Dvadesetčetverogodišnji Brazilac nije ove sezone redovni starter u momčadi Alexa Fergusona, iako je konačno potpuno zdrav i spreman za igru, a u sedamnaest nastupa, koliko je upisao ove sezone, postigao je dva gola.

Anderson je priznao kako bi i dalje volio napustiti klub u koji je 2007. godine stigao iz Porta za oko 25 milijuna eura, ali smatra da će to teško uspjeti napraviti prije isteka ugovora 2016. godine.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Što mogu reći? Imam još više od tri godine ugovora, pokušao sam otići puno puta, ali nikad nisam uspio u tome." rekao je Anderson za brazilski Globo Esporte.

Anderson nije igrao ni za brazilsku reprezentaciju od 2008. godine, ali kaže kako je trenutno koncentriran na pokušaj osvajanja trofeja s Unitedom, a ne na pokušaj povratka u reprezentaciju.

"Igranje u reprezentaciji je uvijek dobro, ali sada moramo razmišljati o uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i o osvajanju Premier lige." dodao je Anderson, koji je u 162 nastupa u dresu Uniteda do sada postigao devet golova.