Krovna europska nogometna federacija UEFA je potvrdila - ukoliko Swansea u finalu engleskog Capital One Cup-a slavi protiv Bradforda i plasira se u Europa ligu, taj klub će u tom natjecanju predstavljati Englesku, a ne Wales.


Iz UEFA-e su ovu odluku objavili pred finale, koje je na rasporedu sljedeće nedjelje, u kojem se Swansea ima priliku vratiti u europska natjecanja po prvi put nakon 1991. godine i koje je njihovo prvo veliko finale nakon više od stotinu godina.

Swansea se ranije plasirao u europska natjecanja kroz sudjelovanje u velškom FA kupu, ali ga je UEFA izbacila iz svojih natjecanja 1995. godine, zajedno s još pet velških klubova koji se natječu u engleskim natjecanjima.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ipak, i u slučaju pobjede nad Bradfordom u finalu Liga kupa, Swansea će morati pričekati odluku engleskog nogometnog saveza o tome može li predstavljati Englesku u Europa ligi, ili će to ipak biti drugoligaš Bradford.

"Na engleskom nogometnom savezu je odluka o tome hoće li Swansea zauzeti mjesto u Europa ligi umjesto engleskog kluba. Ako se FA složni s tim, onda će Swansea pored svog imena imati englesku zastavicu." rekao je glasnogovornik UEFA-e.

Swansea je na putu do finala iz natjecanja izbacio Crawley, Middlesbrough, Barnslea, Liverpool i Chelsea, dok je Bradford bio bolji od premierligaša Arsenala, Aston Ville i Wigana.