Vezni nogometaš Manchester Citya Jack Rodwell nada se kako je razdoblje obilježeno brojnim ozljedama konačno iza njega, te je sada spreman preuzeti ulogu koja mu je bila namijenjena u momčadi Roberta Mancinija kad je prošlog ljeta stigao iz Evertona.


Engleski reperezentativac je koštao engleske prvake oko 15 milijuna eura, ali je ove sezone upisao samo devet nastupa, od čega samo dva od prve minute. Problemi sa zadnjom ložom su najvećim dijelom izvor Rodwellovih problema, zbog kojih je između listopada i siječnja izvan terena bio preko tri mjeseca.

Otkako se oporavio, Rodwell je tri puta ulazio u igru s klupe za pričuve, uključujući i polusatnu epizodu u pobjedi protiv Leedsa u okviru petog kola FA kupa protekle nedjelje.

"Radio sam doista naporno i osjećam se spremniji nego ikada. U momčadi je velika konkurencija za mjesta, ali to sam znao i kad sam dolazio. Menadžer zna da ja mogu igrati na više pozicija - mogu igrati i u obrani, tako da se nadam da će mi to koristiti da mogu igrati više utakmica. Moj glavni cilj je sada ostati zdrav. To mi je bio glavni problem u posljednjih godinu dana, nemogućnost ostati zdrav i te sitne ozljede. To me je usporavalo i mislim da, ako uspijem zdrav, prilike za igru će doći." rekao je Rodwell.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Tragajući za pravim uzrokom problema s mišićima zadnje lože Rodwell je ispitao sve mogućnosti, mijenjao je čak i automobil koji vozi, a sada svaki dan odrađuje pola sata dodatnog treninga kako bi osigurao da ti problemi postanu prošlost.

"Morate odbaciti sve moguće uzroke, a onda ništa ne može biti problem. Mislim da je to upalilo, ali najviše je do rada u teretani koji odrađujem u Cityu. Fizioterapeuti su mi to naglasili i napravili doista dobar posao. Držao sam se programa koji je trajao šest ili sedam tjedana i u kojem nisam imao slobodnog dana. Puno sam radio na jačanju mišića i, na sreću, da kucnem u drvo, upalilo je. Namjeravam to nastaviti raditi do kraja karijere i nadam se da ću ostati zdrav i snažan." dodao je Rodwell.

Rodwell, koji je dva puta igrao za englesku reprezentaciju, je većinu vremena na terenu proveo kao vezni igrač, ali vjeruje kako bi njegova budućnost mogla biti na poziciji stopera, te se nada istom razvoju karijere kakav je imao kapetan Citya Vincent Kompany.

"Svaki igrač u Cityu je spreman igrati na bilo kojoj poziciji, pa tako i ja. Vezni red, obrana, za Everton sam čak igrao i na bokovima, tako da ću dati 100% od sebe bilo gdje da igram. Vincent Kompany je dobar igrač i ugledam se na njega, gledam kako igra i definitivno želim ići istim putem kao i on. On je počeo u veznom redu, a sad je jedan od najboljih stopera na svijetu." zaključio je Rodwell.