Engleski premierligaš Reading i turski prvoligaš Galatasaray potpisali su partnerski ugovor o suradnji, koji uključuje, između ostalog, zajedničko skautiranje igrača, te mogućnost odigravanja prijateljskih utakmica u budućnosti.


Nakon višemjesečnih pregovora koji su počeli krajem 2012. godine, izvršni predsjednik Readinga Nigel Howe je u pratnji direktora Chrisa Samuelsona ovog tjedna otputovao u Istanbul kako bi finalizirali detalje ugovora.

Prema sporazumu, dva će kluba razmjenjivati informacije o različitim aspektima poslovanja, od treniranja i razvoja mladih igrača, do skautiranja, posebno u Africi.

"Sretni smo što smo potpisali ovaj sporazum i oba kluba ovo vide kao veliku priliku. Suradnja s klubom veličine Galatasaraya može nama u Readingu donijeti puno pozitivnih stvari. Ovo je prvi sporazum ovakve vrste koji smo potpisali, a napraviti to s klubom kakav je Galatasaray je pravo postignuće i veselimo se njegovoj realizaciji." rekao je Howe za klupsku internet stranicu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Direktor Samuelson je naglasio globalni značaj Galatasaraya i izrazio svoje zadovoljstvo velikim brojem potencijalnih prilika za suradnju koji ovaj sporazum donosi i jednom i drugom klubu.

"Galatasaray je veliki klub, ne samo u Turskoj, nego i širom svijeta. Na primjer, turska zajednica u Londonu je velika, a naravno i mi imamo svoje veze s Turskom, jer je Jem Keracan proizvod naše akademije i jako mu dobro ide. Puno je različitih aspekata ovog sporazuma, od razmjene informacija na razini omladinske škole i prve momčadi, do mogućnosti odigravanja prijateljskih utakmica, i tako dalje. Sad smo tek u ranoj fazi ostvarivanja suradnje, ali ispred oba kluba su uzbudljiva vremena." rekao je Samuelson.