Rafael Benitez je nakon pobjede svoje momčadi protiv Middlesbrougha u osmini finala FA kupa na konferenciji za novinare oštro kritizirao navijače tog kluba, ali i upravu, potvrdivši svoj odlazak sa Stamford Bridgea na kraju sezone.


Navijače je napao zbog toga što su se od njegovog dolaska na klupu koncentrirali na napade na njega, umjesto na davanej podrške momčadi, a upravu kluba zbog činjenice da su mu dali naslov privremenog menadžera, čime su umanjili njegov autoritet.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"U nogometu sam 26 godina, osvojio sam Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup, talijanski Superkup, dva puta španjolsku La Ligu, devet trofeja - sve trofeje koji se mogu osvojiti na klupskoj razini. Ova skupina navijača ne čini nikakvu uslugu momčadi, a svoje vrijeme traće na pripremanje transparenata. Oni se moraju koncentrirati na davanje podrške momčadi, to je ono što bi oni trebali raditi. Ja sam profesionalac i samo radim svoj posao. Ono što ja želim jeste pobijediti u svakoj utakmici s Chelseaem." rekao je Benitez.

Bivši menadžer Liverpoola je jasno dao do znanja kako ne osjeća punu potporu ni od strane vodstva kluba, rekavši: "Ja imam naslov. Netko je odlučio da će taj naslov biti privremeni. Zašto? Za svaki slučaj? Dobro, to je njihova odluka. Ja se ne slažem s njom, ali to je njihova odluka i sad svi moraju preuzeti odgovornost zbog toga. Svi su privremeni, nakon vas dolazi netko drugi. U ovom slučaju, oni nisu imali nikoga, pa zašto su onda stavili to 'privremeni'? To je samo kako bi poručili svima: 'Zbog toga što je on bio u Liverpoolu i za svaki slučaj, stavit ćemo privremeni, a onda oprati ruke'. Je li taj naslov bio pogrešan od početka? Da, 100%."


"Ali sljedeće godine ja neću biti tu jer mi istječe ugovor, tako da ti kritičari ne trebaju brinuti zbog mene. Ono što oni trebaju raditi jeste koncentrirati se na davanje podrške momčadi. Ja imam ugovor do kraja sezone i to je to." nastavio je Benitez, rekavši još jednom kako se i protekle večeri radilo o manjini među navijačima Chelsea koji su skandirali protiv njega, ali je i njih pozvao da sagledaju širu sliku: "Ovo je momčad u tranziciji - oni to ne shvaćaju. U prošlosti ste ovdje imali Drogbu, Essiena, Kaloua... S tim igračima je to bila vrlo jaka momčad, sastavljena od igrača s velikim iskustvom u Premier ligi. Sada imamo skupinu igrača koji imaju talent, doista dobrih igrača s talentom, ali njima treba vremena. Ovo je prijelazno razdoblje. Ali oni nisu shvaćali da je ovo prijelazno razdoblje kad sam ja došao ovdje. Nije važno što oni kažu. Ja sam profesionalac, imam iskustva i dat ću sve od sebe. Ali ako oni nastave na isti način, oni moraju preuzeti odgovornost, jer oni štete imidžu kluba i ostatka navijača, jer ljudi misle da su svi navijači isti."