Najiskusniji nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs potpisao je novi jednogodišnji ugovor s tim klubom, te će odigrati i svoju dvadesettreću sezonu na Old Traffordu i ući u peto desetljeće života kao aktivni nogometaš.


"Osjećam se dobro, uživam u nogometu više nego ikad i, što je najvažnije, osjećam da dajem svoj doprinos momčadi. Sjajno je biti dio ove momčadi, ovdje vlada sjajan momčadski duh i ponovno smo u borbi za trofeje. Sretan sam što sam potpisao novi ugovor. Želio bih se zahvaliti Sir Alexu Fergusonu i stručnom stožeru, kao i Davidu Gillu, koji mi je bio velika potpora u mojim brojnim godinama ovdje." rekao je Giggs.

Alex Ferguson je izrazio svoje 'apsolutno oduševljenje' činjenicom da je iskusni Velšanin potpisao još jedan ugovor.

"Što mogu reći o Ryanu a da nije već rečeno? On je fantastičan igrač i iznimno ljudsko biće. Ryan je primjer svima nama, po načinu na koji se brine za svoje tijelo. On ima fantastičnu energiju za igru i to je divno vidjeti. Čini se kako on svaki tjedan postavi neki novi rekord i uistinu je nevjerojatno pomisliti da on u današnjem modernom nogometu iza sebe sada ima 23 godine u nizu u kojima je postizao ligaške golove. Njegova forma ove sezone pokazuje da su njegove sposobnosti i uživanje u igri veliki kao uvijek i apsolutno sam oduševljen time što je potpisao novi ugovor." rekao je Ferguson.

Zaigra li u sutrašnjoj utakmici protiv Norwicha, za Giggsa će to biti 1000. nastup u karijeri.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


A svima koji govore o njegovom mogućem odlasku iz Manchester Uniteda, Alex Ferguson je poručio kako ga se neće tako lako riješiti, jer nakon menadžerske karijere namjerava ostati u klubu u ulozi direktora.

"Mene se nećete riječiti. Vjerojatno ću postati direktor kad završim s menadžerskom karijerom. Nitko ne zna kad će se to dogoditi - ne znam ni ja. Samo znam da neće biti liječnik taj koji će mi reći kad trebam prestati." dodao je Ferguson, koji je još od 2004. godine s Unitedom vezan ugovorom koji se automatski produžuje svake godine, a na klupi tog kluba sjedi već 27. sezonu.