Mladi vezni nogometaš Liverpoola Philippe Coutinho kaže kako je pred njim još jako puno učenja, unatoč činjenici da je odmah po dolasku u Liverpool iz Intera u siječanjskom prijelaznom roku ostavio jako dobar dojam.


Dvadesetogodišnji Brazilac je u siječnju uz odštetu od oko deset milijuna eura stigao na Anfield i odmah zauzeo jednu od glavnih uloga u momčadi menadžera Brendana Rodgersa. Coutinho je do sada skupio dva gola i dvije dvije asistencije, a čini se kako se posebno dobro nadopunjava na terenu s Luisom Suarezom.

"Mislim da je prelazak u Liverpool bio jako pozitivna stvar za mene, jer već imam nekog iskustva, iako sam mlad. Još uvijek ne znam gotovo ništa o nogometu, još uvijek učim, ali igranje u različitim državama je bilo od velikog značaja i pomoglo mi je. Igrao sam u Španjolskoj i nogomet je tamo brži nego u Brazilu. U Italiji je sličnije Engleskoj i mislim da mi je to također pomoglo." rekao je Coutinho za službenu stranicu Liverpoola.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Coutinho je dodao kako se već udomaćio u Liverpoolu, zahvaljujući prisustvu sunarodnjaka Lucasa Leive i južnoamerikanaca Sebastiana Coatesa i Luisa Suareza.

"To mi je bilo od velike pomoći. Ja ne govorim engleski, a mogu govoriti i razumjeti samo malo španjolskog. Lucas govori portugalski i to mi je puno pomoglo. On mi je poput oca i to mi je puno pomoglo. Suarez i Coates su mi također pomogli. Ako mi netko želi nešto reći, kad su oni u blizini oni mi mogu pomoći da to razumijem, tako da mi je njihova prisutnost od velike važnosti." dodao je Coutinho.


{fshare}