Menadžer reprezentativca Obale Bjelokosti Yaye Tourea, Dimitri Seluk, je putem medija upozorio čelnike Manchester Citya da će za svog klijenta početi tražiti novi klub ukoliko mu do kraja ovog tjedna ne ponude novi ugovor.


Toureovi zastupnici, prema pisanju medija, već šest mjeseci pregovaraju s čelnicima kluba oko uvjeta produženja suradnje, a njegov menadžer je odlučan u namjeri da to pitanje riješi do kraja reprezentativne stanke, u suprotnom će 29-godišnji veznjak potražiti novu sredinu.

"Ako potpiše ugovor u sljedeća tri-četiri dana, onda u redu. Ako se to ne dogodi, nećemo više čekati i započet ćemo pregovore s drugim klubovima. Danas je utorak, što znači da ćemo čekati do subote. Ako se ništa ne promijeni, reći ćemo 'Hvala. OK, Yaya će otići u svibnju.'" rekao je Seluk za The Sun.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Seluk kaže kako je situacija tako ozbiljna da doista očekuje odlazak Tourea na kraju sezone: "Nemam osjećaj da će ostati u Cityu. Ne radi se o novcu. On želi otići iz puno razloga. On je jedan od najboljih igrača Manchester Citya, ali ne osjeća poštovanje od strane osoblja. Samo ga Roberto Mancini poštuje."

Toure je trenutno s reprezentacijom, koja u subotu igra kvalifikacijsku utakmicu za svjetsko prvenstvo protiv Gambije. Seluk kaže kako on ne traži povišenje primanja, koja trenutno iznose oko 260.000 eura tjedno, nego se radi o 'malim detaljima'.

"To je čudno. Nije normalno pregovarati šest mjeseci oko ugovora. Cijelo to vrijeme pregovori traju oko malih detalja. Možda će se situacija promijeniti ako vlasnik kluba porazgovara s Yayom. Možda on ne zna sve detalje." zaključio je Seluk.

 

{fshare}