Najiskusniji igrač Manchester Uniteda Ryan Giggs vjeruje kako bi moglo postati uobičajeno vidjeti igrače u kasnim tridesetima kako još uvijek aktivno igraju nogomet. Giggs je upisao svoj ligaški debi u dresu Uniteda 1991. godine kao sedamnaestogodišnjak, a 22 godine kasnije još uvijek igra, a ove sezone je odigrao i svoju 1000. utakmicu u karijeri.


Bivši reprezentativac Walesa je u ožujku potpisao novi jednogodišnji ugovor, što znači da će dres Uniteda nositi i kao četrdesetogodišnjak, te vjeruje kako bi tako dugotrajne karijere mogle postati češća pojava, zahvaljujući jednogodišnjim produženjima ugovoar i tehnološkom napretku.

"Postoje dva načina gledanja na to. Igrači sada zarađuju puno više novca. Žele li doista igrati i u kasnim tridesetima? Ali, postoji i druga strana. Uz doprinos sportske znanosti, igrači sada više paze na sebe, a i infrastruktura je puno bolja. Stoga, ako žele i ako imaju volj, igrači mogu igrati puno duže nego nekada."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Kad ulazite u tridesete godine života, pokušavate samo igrati što je duže moguće i izvući od igre što više možete. Nasreću, ja sam uspio izbjeći ozljede, a imao sam i kontinuitet suradnje s jednim menadžerom. Dobro sam pazio na sebe, ali nitko nije mogao predvidjeti da ću dogurati do 1000 odigranih utakmica." rekao je Giggs.

United pred sobom ima težak vikend, u kojem ih čeka gostovanje kod Sunderlanda u subotu u Premier ligi, nakon čega već u ponedjeljak slijedi ponovljena utakmica FA kupa protiv Chelsea na Stamford Bridgeu. Giggs smatra kako je raspored koji donosi dvije utakmice u tri dana bizaran.

"Čudno je imati dvije važne utakmice u tako kratkom razmaku. Ali mislim da je problem bio gdje ugurati tu utakmicu u raspored. Momčad u ovom trenutku izgleda dobro i nadam se da ćemo nakon reprezentativne stanke imati sve igrače na raspolaganju i da ćemo uspjeti odigrati dvije utakmice u 48 sati." dodao je Giggs.