Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers je najavio kako će prije kraja sezone razgovarati s Jamiem Carragherom o mogućnosti da promjeni svoju odluku o okončavanju profesionalne igračke karijere i ostane još jednu sezonu u momčadi s Anfielda.


Bivši engleski reprezentativac je ranije ove sezone objavio kako na kraju sezone planira otići u igračku mirovinu, te se vjeruje kako će raditi kao stručni komentator, ali Rodgers vjeruje kako bi on mogao igrati i sljedeće sezone.

Carragher je ove sezone odigrao 33 utakmice, a u deset od posljednjih jedanaest premierligaških utakmica odigrao je svih devedeset minuta.

Rodgers računa s njim kao starterom i u preostalim utakmicama do kraja sezone, te kaže kako će ga pokušati nagovoriti da promijeni svoju odluku i produži karijeru za još godinu dana.

"On je bio odličan ove sezone i vjerujem da može igrati i sljedeće sezone. On i ja puno razgovaramo i jasno je da on ima nešto u mislima. Nas dvojica ćemo sjesti prije kraja sezone i vidjeti što se može naprviti. Ako ipak odluči otići, nedostajat će mi, jer je on bio sjajan otkako sam ja ovdje. On je pokazao veliko poštovanje prema meni i doista je pomogao meni i ostalima." rekao je Rodgers.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Carragher je o odlasku u mirovinu razmišljao još prošlog ljeta, a Rodgers kaže kako je jedan od njegovih prvih zadataka nakon što je došao u klub bio uvjeriti ga da ipak nastavi igrati. Iako ga u početku nije planirao korisititi kao redovnog startera, 35-godišnjak ga je impresionirao na treningu, te je uskoro ponovnoizborio mjesto u momčadi.

"Želim istaknuti kako je Carra nevjerojatan. Gledao sam ga još dok sam radio u Chelsaeu i dok je igrao u Ligi prvaka i uvijek sam smatrao da je jedan od najboljih obrambenih igrača u europskom nogometu. Bilo je sjajno doći ovdje i raditi s njim i vidjeti njegovu volju i odlučnost. Njegove igre govore same za sebe, ali borbenost i duh i kvaliteta koje pokazuje svaki dan na treningu su nevjerojatni."

"Prošlo ljeto sam imao dobar razgovor s njim, jer je on možda već tada razmišljao o mirovini, ali nakon razgovora je odlučio ostati. Po meni, on nije napravio ništa pogrešno. Ja sam očito želio upariti Martina Škrtela i Daniela Aggera kao stoperski dvojac za budućnost i na početku sezone su ti momci odrađivali doista dobar posao. Ali osjetio sam u svim utakmicama u kojima je Carragher igrao da je on doista sjajan i želio sam ga vratiti u momčad." dodao je Rodgers.
{fshare}