Napadač Liverpoola Luis Suarez kažnjen je od strane disciplinske komisije engleskog nogometnog saveza suspenzijom u trajanju od deset utakmica zbog toga što je za vrijeme utakmice protiv Chelsea proteklog vikenda ugrizao za ruku protivničkog igrača Branislava Ivanovića.


"Disciplinska komisija sastavljena od tri člana na današnjem je zasjedanju potvrdila mišljenje nogometnog saveza kako standardna suspenzija u trajanju od tri utakmice očito nije dovoljna kazna za nasilno ponašanje, te će igrač odslužiti dodatnih sedam utakmica kazne. Suspenzija stupa na snagu odmah. Suarez ima rok do petka u 12. sati za ulaganje žalbe na odluku o sedam dodatnih utakmica kazne." objavljeno je iz nogometnog saveza.

Zbog izrečene suspenzije Suarez će propustiti posljednje četiri utakmice u Premier ligi ove sezone, kao i prvih šest službenih utakmica na početku sljedeće sezone.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Izvršni direktor Liverpoola Ian Ayre je u pisanoj izjavi poručio kako je klub 'šokiran i razočaran' zbog ovakve odluke.

"I klub i igrač su šokirani i razočarani strogoćom današnje odluke neovisne disciplinske komisije. Pričekat ćemo da dobijemo odluku s obrazoloženjem u pisanom obliku prije nego što budemo dalje komentirali." poručili su iz Liverpoola.

Suarezu je ovo već druga dugotrajna suspenzija od dolaska u Liverpool, nakon što je u prosincu 2011. godine kažnjen s osam utakmica suspenzije zbog rasističkog vrijeđanja Patricea Evre, te treća u karijeri, budući da je zbog incidenta sličnog onome s Ivanovićem

Ujedno mu je to i treća dugotrajna suspenzija u karijeri, nakon što je 2010. godine kao igrač Ajaxa ugrizao veznjaka PSV-a Otmana Bakkala, zbog čega je tada dobio sedam utakmica suspenzije.

Ovo je ujedno i jedna od najvećih kazni u novijoj povijesti Premier lige. Rekord drži Joey Barton, koji je prošle sezone kažnjen s dvanaest utakmica suspenzije zbog nasilnog ponašanja prema trojici igrača, a 2006. godine igrač Manchester Citya Ben Thatcher je kažnjen suspenzijom u trajanju od osam utakmica zbog udaranja laktom Portsmouthovog igrača Pedra Mendesa, kojega je tom prilikom onesvijestio.