Nakon što su iz nogometnog saveza primili detaljno pisano objašnjenje razloga za deset utakmica suspenzije Luisa Suareza, u Liverpoolu su odlučili kako se neće žaliti na kaznu izrečenu svom napadaču zbog toga što je ugrizao Branislava Ivanovića.


Uz tri standardne utakmice kazne za crveni karton koji mu je sudac utakmice Kevin Friend propustio pokazati za vrijeme utakmice, budući da nije vidio što se dogodilo, Suarez je dobio i dodatnih sedam utakmica, a razlozi takve odluke objašnjeni su danas iz nogometnog saveza.

"Vjerujemo kako je naša dužnost obeshrabriti sve igrače na bilo kojoj razini da se ponašaju na tako neprimjeren način ili da pokušavaju kopirati ono što su vidjeli na televiziji. Incident u kojemu igrač grize protivnika je stran nogometu i takav mora ostati." poručeno je iz disciplinske komisije.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"To je potpuno neprihvatljivo i uistinu sramotno ponašanje, koje također može dovesti i do mogućih zdravstvenih problema. Ovaj uistinu šokantan incident su vidjeli milijuni gledatelja u zemlji i inozemstvu, te je izazvao veliku pozornost i rasprave među velikim brojem ljudi. Iako prihvaćamo činjenicu da je to imalo utjecaja na reputaciju gospodina Suareza, ove neprimjerene slike donose loš imidž engleskom nogometu."

"Svi igrači na najvišoj razini igre su uzori drugima i imaju dužnost ponašati se profesionalno i odgovorno, te biti primjer dobrog ponašanja ostatku nogometaša - posebno mladima. S tim u vidu i ovom prilikom, ponašanje gospodina Suareza je bilo daleko ispod standarda koji se od njega očekuju. Uzeli smo u obzir njegovu ispriku, njegovu osobnu izjavu, pismo podrške gospodina Brendana Rodgersa i pismo gospođe Zoe Ward (tajnice Liverpoola). Međutim, kad se sve to uzme u obzir, kao i činjenica da gospodin Suarez nije u potpunosti svjestan ozbiljnosti ovog uistinu iznimnog incidenta, smatramo kako standardna kazna za nasilno ponašanje u ovom slučaju nije bila dovoljna." dodaje se u priopćenju.