Novi engleski prvak Manchester United jutros je službeno potvrdio glasine koje se od jučer šire o odlasku Alexa Fergusona u mirovinu: najuspješniji britanski menadžer odlazi na kraju sezone s klupe Uniteda, kluba u kojem je proveo gotovo 27 godina!

 

"Sir Alex Ferguson odlazi u mirovinu na kraju sezone. Najuspješniji menadžer u povijesti engleskog nogometa će se povući nakon utakmice protiv West Bromwich Albiona 19. svibnja i priključiti upravi kluba." objavljeno je iz Uniteda.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

 

Govoreći o svojoj odluci o odlasku u mirovinu, Ferguson je rekao: "Odluka o odlasku u mirovinu je nešto o čemu sam puno razmišljao i koju nisam donio olako. Ovo je pravi trenutak. Bilo mi je važno ostaviti organizaciju u najboljem mogućem stanju i vjerujem da sam to i napravio. Kvaliteta ove momčadi koja je osvojila ligu i izbalansiranost starosti igrača garantira nastavak uspjeha na najvišoj razini, dok će struktura omladinske škole osigurati da dugoročna budućnost kluba ostane svijetla."

"Naš trening centar je jedan od najboljih u svijetu sporta, a naš dom Old Trafford se s pravom smatra jednim od vodećih stadiona na svijetu. Gledajući unaprijed, sretan sam što ću preuzeti ulogu direktora i ambasadora kluba. Zahvaljujući tim aktivnostima, zajedno uz moje brojne ostale interese, veselim se budućnosti."

"Moram se zahvaliti svojoj obitelji na njihovoj ljubavi i potpori, koje su bile od ključnog značaja. Moja supruga Cathy je uvijek tijekom moje karijere bila ključna osoba, bila mi je kamen temeljac stabilnosti i ohrabrenja. Riječi nisu dovoljne kako bih izrazio što mi je to značilo."


"Što se tiče mojih igrača i članova osoblja, prošlih i sadašnjih, želim im se zahvaliti za profesionalno ponašanje i posvećenost, kojima su doprinijeli ostvarenju toliko nezaboravnih uspjeha. Bez njihovog doprinosa povijest ovog velikog kluba ne bi bila tako bogata. U mojim ranim godinama, podrška uprave, a posebno Sir Bobbya Charltona, dala mi je samopouzdanje i vrijeme da izgradim nogometni klub, a ne samo nogometnu momčad. U posljednjih deset godina, obitelj Glazer mi je pružila platformu za upravljanje Manchester Unitedom na najbolji mogući način i bio sam iznimno sretan što sam surađivao s talentiranim i povjerljivim izvršnim predsjednikom Davidom Gillom. Uistinu sam im svima zahvalan."


"Navijačima: hvala vam. Podrška koju ste mi pružili tijekom godina je bila uistinu dirljiva. Bila mi je čast i iznimna privilegija imati priliku voditi vaš klub i iznimno cijenim vrijeme provedeno na poziciji menadžera Manchester Uniteda."
{fshare}