Nakon što se pojavila vijest kako je engleski reprezentativac Wayne Rooney zatražio odlazak iz Manchester Uniteda, iz tog kluba su poručili kako on nije na prodaju, a s obzirom da napadač ima još dvije godine ugovora, posljednju riječ će imati uprava kluba.


Iako to još uvijek nije službeno potvrđeno, nasljednik Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda trebao bi biti David Moyes, dosadašnji menadžera Evertona i Rooneyev prvi trener, kojega je nakon odlaska iz kluba nekoliko puta javno kritizirao, uključujući i u svojoj autobiografiji. Iako su njih dvojica u međuvremenu popravili odnose, vjerojatno je i izgledni Moyesov dolazak u klub jedan od razloga zbog kojih je Rooney ponovno zatražio odlazak iz kluba.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Rooney nije bio zadovoljan ni činjenicom da ga je Alex Ferguson u drugom dijelu sezone uglavnom koristio u veznom redu, a ne u napadu, no neki špekuliraju kako je iza svega Rooneyeva želja za poboljšanjem trenutnog ugovora, kao što je to bio slučaj i 2010. godine, kad je potpisao novi bogati ugovor samo nekoliko dana nakon što je predao zahtjev za transferom.

Rješavanje situacije oko Rooneya mogao bi biti prvi zadatak novog menadžera, a bude li to uistinu Moyes, za njega bi to mogla biti odlična prilika za početak stvaranja autoriteta na Old Traffordu - riješiti se nezadovoljnog igrača koji ionako više nije od tolike koristi za momčad kao što je to bio slučaj u ranijim sezonama i otvoriti sebi prostor za dovođenje igrača koji su mu potrebni u daljnjoj nadogradnji šampionske momčadi.