Kapetan Aston Ville Stiliyan Petrov, koji se od ožujka prošle godine bori sa zloćudnim oblikom leukemije, objavio je kako je njegova profesionalna nogometna karijera okončana.


Tridesettrogodišnji Bugar je u kolovozu prošle godine otkrio kako je bolest u povlačenju, no ipak se nema namjeru pokušati vratiti na teren i nastavljati karijeru, koju je započeo 1996. godine i tijekom koje je odigrao 573 službene utakmice.

"Teškog srca objavljujem kako odlazim u mirovinu. Ja nikad nisam bio osoba koja će davati velike izjave. Emocije su me doista preplavile, ali konstantna podrška obitelji, prijatelja i sjajnih ljudi koje sam upoznao će mi olakšati prijelaz iz jedinog načina života koji sam ikad poznavao. Oni su mi bili stup potpore u vrijeme kada mi je ona najviše bila potrebna u proteklih godinu dana. Zahvaljujem se svojoj obitelji, a svaki dan se zahvaljujem Bogu što mi je dao priliku i dalje biti s njima."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Nogomet je bio druga velika ljubav mog života, tako da mi je teško napustiti ga. Želim se zahvaliti navijačima Aston Ville i predsjedniku Randyu Lerneru, izvršnom predsjedniku Paulu Falkneru i menadžeru Paulu Lambertu, kao i navijačima Celtica, bugarskim navijačima i nogometnim navijačima širom svijeta koji su mi pomogli da prebrodim posljednjih godinu dana nevjerojatnim izrazima podrške i osobnim, dirljivim porukama." poručio je Petrov putem službene stranice Aston Ville.

Petrov je igrač s najviše nastupa u dresu bugarske repezentacije, za koju je u petnaestogodišnjoj reprezentativnoj karijeri odigrao 106 utakmica. Karijeru je započeo u sofijskom CSKA, nakon čega je preselio u Celtic. Nakon sedam uspješnih godina na Parkheadu potpisao je za Aston Villu, na čijoj je klupi tada sjedio njegov bivši menadžer iz Celtica Martin O'Neill.