Deseci tisuća navijača Manchester Uniteda okupili su se danas na ulicama Manchestera kako bi proslavili dvadeseti naslov prvaka svoje momčadi i oprostili se od legendarnog menadžera Alexa Fergusona, koji nakon više od 26 godina provedenih na klupi odlazi u upravu kluba.


Navijači su se okupili u velikom broju unatoč oblačnom vremenu i grmljavini, ali pred sami početak parade izašlo je i sunce, pa je 38. veliki trofej u eri 71-godišnjeg Škota proslavljen na pravi način.

Ferguson je večeras bio s igračima u otvorenom autobusu, s kojeg je navijačima poručio: "Hvala vam. Ovo je fantastično. Doista sam zadovoljan zbog vas više nego zbog ičega drugog. Jučerašnji dan je bio nešto što nikad neću zaboraviti. Hvala vam i za to. Bilo je divno. Moji unuci će to pamtiti puno, puno godina."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Rio Ferdinand, koji je predvodio navijače okupljene ispred stadiona u skandiranju, je rekao: "Navijači su sjajni. Pogledajte samo ulice, prepune su. Ranije je padala kiša, ali svi su ipak htjeli biti ovdje večeras."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Najbolji strijelac momčadi Robin van Persie, koji je osvojio svoj prvi trofej prvaka u karijeri, je rekao: "Ovo je apsolutno fantastično. Želim se zahvaliti svima na podršci. Bilo je ovo nevjerojatno iskustvo. Vrijedilo je čekati. Morao sam čekati dugo, ali uživao sam u svakoj minuti."

Legendarni Ryan Giggs, koji će za razliku od Fergusona i Paula Scholesa i sljedeće sezone biti aktivan, je izjavio: "Ovo je jednostavno sjajno. Ovo nam daje priliku da s navijačima podijelimo veliko dostignuće ostvareno ove sezone. Atmosfera je nevjerojatna. Bilo je teško čuti vijest o odlasku menadžera, posebno nama igračima koji ga poznajemo dugo vremena, ali drago nam je da smo sezonu završili slavljem."