Brazilski reprezentativac u redovima londonskog Chelsea, dvadesetšestogodišnji David Luiz, kaže kako proživljava svoj san u redovima londonskog kluba, te se nada kako će uskoro obogatiti svoju zbirku osvojenih trofeja.


Luiz je nakon dolaska iz Benfice u Chelsea u svojoj prvoj sezoni osvojio FA kup i Ligu prvaka, a sad se priprema za finale Europa lige protiv svog donedavnog kluba.

"Kad sam bio dijete, sanjao sam da jednog dana igram za veliki klub. Sad imam priliku. Sanjao sam o igranju velikih utakmica - sad imam priliku i za to. Sanjao sam o igranju u finalima - sad imam priliku i za to. Jako sam sretan zbog toga." rekao je Luiz

Luiz kaže kako je presretan zbog činjenice da će u finalu Europa lige igrati upravo protiv svog bivšeg kluba, kao i njegov suigrač Ramires.

"Jako volim Benficu, ali sada sam igrač Chelsea. Prirodno je da ima puno emocija, jer se radi o finalu. Svi žele pobijediti, ja želim pobijediti, Benfica zasigurno želi pobijediti. Bit će to divan dan i teška utakmica za nas. Chelsea ima priliku osvojiti još jedan europski trofej, pa idemo to učiniti."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Luiz je ove sezone igrao na pozicijama stopera i defanzivnog veznog, no bilo gdje da igra njegov utjecaj na ishod utakmice uvijek je veliki. Bio je strijelac u obje polufinalne utakmice protiv Basela, a pred veliko finale kaže: "Ja samo pokušavam odigrati najbolje što mogu u svakoj utakmici, pa će tako biti i u finalu, dat ću sve od sebe. Ako dobijem još jednu priliku zabiti gol, bit ću sretan zbog toga."

Na pitanje o tome na kojoj mu je poziciji draže igrati, odgovorio je: "U početnih jedanaest! Ja uživam u igranju nogometa, pokušavam dati svoj maksimum na svakoj poziciji. Kad ste otvoreni za učenje stvari, možete mijenjati pozicije, možete više toga naučiti i možete popraviti svoju igru."

Luiz je zasluge za svoj poboljšani doprinos rezultatima ove sezone pripisao činjenicama da je zreliji nego prije i da igra praktički svaku utakmicu. Finale Europa lige bit će mu već 68. natjecateljska utakmica ove sezone, ali Brazilac kaže kako ne osjeća umor zbog toga: "Nemam vremena biti umoran. Osjećam se jako svježe i samo želim pobjeđivati."