U službenom izboru nogometnog saveza i glavnog sponzora Premier lige, osiguravajuće kuće Barclays, nagrada za najboljeg nogometaša Premier lige u sezoni 2012./2013. pripala je nogometašu Tottenhama Garethu Baleu, dok je nagrada za najboljeg menadžera pripala Alexu Fergusonu.


Bale je ovim postao prvi igrač Tottenhama i prvi Velšanin koji je dobio ovu nagradu, a na ovaj način zaokružena je i njegova sjajna sezona u kojoj je okrunjen s još tri velika priznanja: nagradom za najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača Premier lige u izboru nogometaša, te nagradom za najboljeg igrača Premier lige u izboru engleskih nogometnih novinara.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Za sedamdesetjednogodišnjeg Fergusona ovo je jedanaesti put da dobiva ovu nagradu, koja je kruna njegove posljednje sezone u menadžerskoj karijeri, u kojoj je osvojio svoj trinaesti naslov prvaka Premier lige.

Momčad s Old Trafforda je iz 37 ligaških utakmica osvojila 88 bodova, ostvarivši 28 pobjeda, uz pet poraza i četiri remija. United sezonu, a Ferguson trenersku karijeru, završavaju subotnjim gostovanjem kod West Bromwich Albiona.