Gotovo nevjerojatno zvuči iznos od čak 1,15 milijardi eura, kojega će engleski premierligaški klubovi međusobno podijeliti od TV prava za upravo završenu sezonu, a za razliku od, npr. španjolske lige u kojoj većina novca pripada ionako bogatim klubovima Realu i Barceloni, ovdje je podjela novca puno ravnopravnija.


Osvajač lige Manchester United tako će dobiti do sada rekordni iznos od gotovo 72 milijuna eura, dok će posljedjeplasiranoj momčadi lige Queens Park Rangersima pripasti iznos od čak 47 milijuna eura.

Prema ranije dogovorenim pravilima, polovina iznosa dobivenog od prodaje TV prava unutar Velike Britanije dijeli se ravnopravno među svih dvadeset klubova, 25% dijeli se na osnovu plasmana na ljestvici na kraju sezone, a preostalih 25% predstavlja kompenzaciju za neprodane ulaznice i dijeli se u ovisnosti o različitim faktorima, uključujući kapacitet stadiona i prosječnu posjetu.

Iznos koji se dobiva od prodaje TV prava izvan Velike Britanije također se dijeli u ravnopravnom iznosu među svim premierligaškim klubovima.

 

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri