Jedan od menadžera s najdužim stažem u engleskoj Premier ligi, Tony Pulis, napustit će klupu Stokea nakon sedam godina provedenih u svom drugom mandatu, a glavni razlog je nezadovoljstvo navijača igrom i rezultatima njegove momčadi u drugom dijelu sezone.


Velški trener je prvi put sjeo na klupu Stokea 2002. godine i tu se zadržao do 2005., da bi se nakon izleta u Plymouth Argyle ponovno vratio u Stoke godinu dana kasnije i 2008. godine ga uveo u Premier ligu, iz koje više nije ispadao.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iz jedne ispodprosječne momčadi Pulis je godinama izvlačio maksimum i ostvarivao rezultate veće od očekivanja, te je na taj način i sebi stvorio teret, koji ga je ove sezone poklopio. Nakon dobrog početka sezone navijači su se nadali novom izletu u Europu, da bi u drugom dijelu sezone uslijedio niz katastrofalnih rezultata i borba za opstanak.

Stil igre kojega je Stoke gajio pod vodstvom Pulisa nikada se nije sviđao navijačima i menadžerima drugih klubova, koji su njegovu momčad optuživali za grubost i destrukciju igre. Od povratka u klub 2006. godine Pulis je vodio 333 utakmice, ubilježivši 122 pobjede, 98 remija i 113 poraza.