Onaj tko bude nasljednik Roberta Mancinija na klupi Manchester Citya, a sve je izglednije kako će to biti Manuel Pellegrini, imat će pred sobom jasno definiran zadatak - u sljedećih pet sezona osvojiti pet trofeja, izjavio je izvršni predsjednik tog kluba Ferran Soriano.


Talijanski trener je otpušten nakon loše sezone u kojoj nije osvojen niti jedan trofej, a njegov nasljednik će morati donijeti bolje rezultate.

"Mislim da će sljedeća sezona biti puno bolja, uvjeren sam u to. Gledajući širu sliku, ako pogledamo na sljedećih pet godina i ako možemo već sada planirati, rekao bih da želimo osvojiti pet trofeja u sljedećih pet sezona. Među te trofeje spadaju Liga prvaka, Premier liga ili FA kup. Mislim da je to realan cilj. Ako sljedeće godine i ne osvojimo trofej, ali unaprijedimo igru i plasiramo se u polufinale Lige prvaka, završimo kao drugi u Premier ligi i ponovno izgubimo u finalu FA kupa, to će biti u redu." rekao je Soriano.

Soriano je naglasio i važnost razvijanja mladih igrača, navodeći Barcelonu i svoje gradske rivale Manchester United kao primjer, te vjeruje da je za dugoročan uspjeh Citya važno razviti jezgru momčadi sastavljenu od domaćih igrača.

"Momčadi koje konstantno osvajaju trofeje imaju jezgru momčadi koju čine njihovi domaći igrači. Ja sam to iznimno dobro vidio u Barceloni, gdje smo osvojili Ligu prvaka s devet od jedanaest igrača u momčadi iz svoje škole. A vidjeli ste to i u Unitedu. To je konstantnost. Ne možete osvajati trofeje godinu za godinom ako nemate jezgru momčadi sastavljenu od igrača koji dugo igraju zajedno. Ono što također želimo je nogometni koncept, tako da osnovni način kojim igramo prakticiraju svi u klubu, od mladih momčadi sve do prvog tima." dodao je Soriano.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Soriano je odbacio i mogućnost prodaje Sergia Aguera, o čemu se dosta pričalo ove sezone. Prvog strijelca momčadi se povezivalo s mogućim povratkom u Španjolsku, no Soriano odbacuje takvu mogućnost.

"Ta se priča vuče već dugo. Imali smo razgovor sa Sergiom i njegovim menadžerom oko nekoliko tema i on nikad nije izrazio želju za odlaskom. Nikad nismo dobili ni neku ponudu za njega, a i da jesmo, odbili bismo ju."

Soriano je priznao kako je klub, iako još nema menadžera, već u pregovorima s nekoliko potencijalnih pojačanja.

"U završnoj smo fazi pregovora s nekoliko njih, ali ta završna faza može potrajati jedan tjedan ili tri mjeseca." zaključio je Soriano, dodavši kako je klub i u pregovorima oko produljenja ugovora s Carlosom Tevezom i Garethom Barryem, čiji važeći ugovori ulaze u posljednju sezonu.