Menadžer Wigana, kluba s kojim je ove godine osvojio engleski FA kup, ali i ispao iz Premier lige, Roberto Martinez dobio je dozvolu za odlazak iz kluba, te će karijeru najvjerojatnije nastaviti kao nasljednik Davida Moyesa na klupi Evertona.


Tridesetdevetogodišnji Španjolac je šest godina proveo u Wiganu kao igrač, da bi se 2009. godine vratio u ulozi menadžera. nakon dvogodišnjeg razdoblja u Swanseau. U prve tri sezone je klub uspio zadržati u premierligaškom društvu, ali su ove sezone ipak izgubili premierligaški status, dok će sljedeće sezone zahvaljujući iznenađujućnoj pobjedi protiv Manchester Citya u finalu FA kupa igrati u Europa ligi.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"On je tražio dozvolu za odlazak i ja sam mu je dao, ali on ima još dvanaest mjeseci ugovora, tako da tko god ga bude želio dovesti mora isplatiti ostatak njegovog ugovora. On smatra kako on nije menadžer koji bi nas trebao voditi na putu povratka u Premier ligu. Ja moram prihvatiti ono što on osjeća. On voli WIgan i navijače, ali moramo krenuti dalje i tražiti novog menadžera." rekao je predsjednik Wigana Dave Whelan za BBC Sport.