Roberto Martinez će vrlo vjerojatno naslijediti Davida Moyesa na mjestu menadžera engleskog premierligaša Evertona, nakon što su čelnici tog kluba s Wiganom dogovorili odštetu u iznosu od dva milijuna eura za Španjolca.


Predsjednik kluba Bill Kenwright je bio odlučan u namjeri da pronađe odgovarajuće dugoročno rješenje za mjesto menadžera otkako je postalo jasno kako će Moyes preseliti na klupu Manchester Uniteda, te je razmišljao o nekoliko kandidata, a Martinez se izdvojio kao najkvalitetnija solucija.

Tridesetdevetogodišnji Martinez je u ulozi menadžera Wigana već stekao dosta premierligaškog iskustva, te je pokazao da zna raditi dobre stvari s prilično malim budžetom, kakvog će imati i u Evertonu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Predsjednik Wigana Dave Whelan je sinoć za BBC potvrdio kako je s Evertonom dogovorena kompenzacija za Martineza, dodavši: "Dao sam Robertu dozvolu da pregovara s Evertonom još prošlog tjedna. On se vratio i rekao mi kako je razgovor prošao dobro. Mislim da je bio među dva ili tri kandidata koji su se našli u užem krugu, a onda me je predsjednik nazvao kako bismo pregovarali o kompenzaciji i to smo dogovorili večeras. Čini se kako će on biti novi menadžer Evertona, ali nogomet je takav kakav je, nešto uvijek može poći po zlu. Everton je vrlo iskren klub i Bill je vrlo iskrena osoba. Dobro se slažemo i vjerujem njemu i Evertonu, kao što se nadam da i on vjeruje meni."

Whelan je zaključio razgovor rekavši kako je već primio preko 30 aplikacija za uskoro upražnjeno mjesto menadžera Wigana, koji će sljedeće sezone igrati Championship i Europa ligu, ali za sada ni s jednim od kandidata nije uspio razgovarati, te je dao Evertonu rok do večeras da odluči želi li uposliti Martineza ili ne.