Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney je najavio kako bi ipak mogao ostati u tom klubu, ukoliko dobije garanciju da će ubuduće redovno igrati u ulozi isturenog napadača, a ne u veznom redu kako je to često bio slučaj proteklih sezona.


U nedavno završenoj sezoni Alex Ferguson je Rooneya često koristio na poziciji iza Robina van Persiea, ili čak kao klasičnog igrača veznog reda, što se engleskom reprezentativcu nije naročito svidjelo, te je krajem sezone predao zahtjev za transfer.

Njegova je budućnost i dalje pod znakom pitanja, kao moguće destinacije spominju se Paris Saint-Germain i Arsenal, ali čini se kako konkretnih ponuda za sada nema, pa i dvadesetsedmogodišnji nogometaš polako mijenja svoje stajalište.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"U godinama koje dolaze mogao bih igrati i na nekim drugim pozicijama, ali trenutno sam definitivno napadač. Želim potići još golova." rekao je Rooney za Four Four Two magazin.

"Igrao sam nekoliko puta kao jedini napadač u Manchester Unitedu i to je uloga u kojoj se osjećam ugodno i koju nemam problema igrati. Kad igrate kao istureni napadač, morate ostajati naprijed i pomagati momčadi zadržavanjem lopte čekajući na podršku. To sve dolazi s iskustvom. To je prava uloga za mene i nadam se da ću to nastaviti raditi dobro ovdje." dodao je Rooney.

Novi menadžer Uniteda David Moyes je tada mladom Rooneyu dao prvu priliku u njihovom bivšem klubu Evertonu i vjeruje se kako ga on želi zadržati i u svojoj novoj momčadi, no ostaje za vidjeti je li mu spreman dati i jamstva da će ga koristiti isključivo na poziciji napadača, što Rooney očekuje.