Novi menadžer Manchester Citya Manuel Pellegrini je na vrlo optimističan način najavio svoju eru u tom klubu, rekavši kako očekuje da će s prvakom Engleske iz 2012. godine osvojiti sve što se osvojiti može.


Pellegrini je jučer potpisao trogodišnji ugovor s Manchester Cityem, a nakon što je taj klub s Robertom Mancinijem na mjestu menadžera u tri godine osvojio tri trofeja, Pellegrini obećava i više od toga, uključujući i Ligu prvaka, u kojoj je City pod Mancinijevim vodstvom u protekle dvije sezone izgledao nedorastao konkurenciji, unatoč velikom broju skupo plaćenih i kvalitetnih igrača.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Svi znaju da kad dođete u klub kakav je Manchester City morate osvajati trofeje. City je uložio veliki novac u pojačavanje momčadi svake godine i u pokušaje osvajanja trofeja svake godine. Prošle sezone nisu bili uspješni u osvajanju trofeja, ali siguran sam da ćemo sljedeće sezone osvojiti Premier ligu ili Ligu prvaka. Siguran sam da imamo najbolju momčad u Premier ligi, superiornu u odnosu na sve rivale. Imamo sjajne igrače i možemo osvojiti važne trofeje u sljedeće tri ili četiri godine ovdje. Pokušat ćemo ih osvojiti sve." rekao je Pellegrini.

Čileanac će službeno s radom započeti 24. lipnja, ali vjeruje se kako je upravi kluba već predao popis igrača koje vidi kao potencijalna pojačanja, a među njima su Napolijev napadač Edinson Cavani, te mlada španjolska zvijezda Isco, iz njegovog donedavnog kluba Malage.