Mladi brazilski reprezentativac Oscar vjeruje kako se u proteklih godinu dana dobro prilagodio na život u engleskoj Premier ligi kao član Chelsea, gdje je stigao iz brazilskog Internacionala u transferu vrijednom gotovo trideset milijuna eura.


Oscar je imao odličnu debitantsku sezonu na Stamford Bridgeu, odigravši važnu ulogu u osvajanju Europa lige i osiguranju plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone. U svim natjecanjima je odigrao čak 62 službene utakmice za Chelsea, postigavši pri tome dvanaest golova, od kojih su posebnu pozornost izazvala dva Juventusu u Ligi prvaka.

Osvrnuvši se na početak svog života u Engleskoj, dvadesetjednogodišnjak kaže kako je zadovoljan načinom na koji se prilagodio na novu sredinu.

"Dok sam bio dijete u Brazilu, englesku ligu sam gledao na televiziji. Već sam znao da se u Engleskoj igra dinamičan, kompetitivan i brz nogomet. Kad sam došao tamo, samo sam sve to potvrdio. Mislim da sam se već prilagodio na engleski nogomet." rekao je Oscar za The Green Soccer Journal.

Oscar se u Chelseau priključio još nekolicini brazilskih igrača, a naglasio je koliko mu je prisustvo Davida Luiza i Ramiresa pomoglo da se brzo navikne na život u engleskom glavnom gradu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ja, David Luiz, Ramires i Lucas Piazon smo jako bliski. Izgradili smo blisko prijateljstvo. Naravno, to nam je svima jako pomoglo i na terenu i izvan njega. Barem jednom tjedno odemo zajedno na ručak ili večeru. Naše obitelji su također uvijek zajedno. Doista je od velikog značaja imati ih uz sebe."

S povratkom Josea Mourinha na Stamford Bridge, Oscar će se ponovno morati dokazivati ispočetka u pripremama za sljedeću sezonu ako želi zadržati svoje mjesto u početnih jedanaest. Priznaje, stoga, kako neće ležati na lovorikama, te će pokušati dodatno popraviti svoje igre.

"Mislim da je za mene dosadašnje razdoblje provedeno u Chelsaeu bilo sjajno. Ovo je bila moja prva godina u Europi, a bio sam, mislim, igrač s najviše odigranih utakmica u klubu. Igrao sam u svakoj utakmici. Nije loše za prvu sezonu, zar ne?"

"Moji ciljevi su nastaviti raditi svoj posao za Chelsea i unaprijediti ono što sam do sada napravio. Ako uspijem igrati bolje i uz pomoć svojih suigrača, mislim da sljedeće sezone možemo osvojiti puno trofeja." zaključio je Oscar, koji je bio i standardni član postave brazilske reprezentacije koja je upravo osvojila Kup Konfederacija.


{fshare}