Nogometaš londonskog Tottenhama Gareth Bale kaže kako želi ponovno igrati u Ligi prvaka, što zasigurno neće umanjiti intenzitet špekulacija oko njegovog mogućeg prelaska u madridski Real, koje traju već više od mjesec dana.


Dvadesettrogodišnji Velšanin je već neko vrijeme na meti madridskog kluba, no u Tottenhamu ga nemaju namjeru prodati, pa su uz njegovo ime izvjesili odštetni zahtjev u visini od čak 100 milijuna eura.

"Kad igrate u Premier ligi, recimo protiv nekog kluba s dna ljestvice, oni se cijelo vrijeme brane, njihova igra je postavljena kako bi vas zaustavili. Ali kad igrate u Ligi prvaka, sve momčadi su navikle na to da pobjeđuju svaki tjedan, tako da se igra otvorenije, više napadački. Nitko se nije navikao braniti, svi su navikli napadati i pokušavati pobjediti." rekao je Bale u razgovoru za Esquire.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Trofeji za najboljeg igrača Premier lige u svim izborima okrunuli su sezonu u kojoj je Bale postigao 21 gol i četiri puta asistirao u 34 premeirligaške utakmice i tako gotovo sam držao svoju momčad u borbi za Ligu prvaka do posljednjeg kola. Međutim, sjajnom završnicom sezone Arsenal je pretekao Tottenham i s prednošću od jednog boda osigurao četvrto mjesto, pa će Tottenham i drugu sezonu zaredom igrati Europa ligu, iako su pod vodstvom novog menadžera Andrea Villas-Boasa postigli svoj novi rekord od 72 osvojena boda u Premier ligi.

"U Ligi prvaka je i muzika nevjerojatna stvar - himna Lige prvaka Zadok the Priest. Kad smo prvi put igrali u Ligi prvaka to je bila jedna od stvari kojoj se većina igrača najviše radovala, čuti je na stadionu. Male stvari poput toga čine to natjecanje posebnim." dodao je Bale.

Iako je Bale protekle sezone u bezbroj navrata svojim golovima u završnicama utakmica donosio bodove Tottenhamu, kaže kako ne osjeća pritisak zbog toga. Izdanak Southamptonove omladinske škole zasluge za svoj uspjeh pripisuje svom ocu, koji je, kako priznaje, njegov najveći kritičar.

"Ne osjećam nikakav pritisak. I ako sam ja taj koji postiže većinu golova, samo nastavljam normalno igrati. Ne osjećam se drugačije zbog toga." zaključio je Bale.